5 Yaşındaki Kanser Hastası İçin Devlet Seferber Oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sağ gözünde tümör bulunan 5 yaşındaki Emir Akçekaya'yı tedavi için Ankara'ya getirtti.

Hacettepe Üniversitesi Onkoloji Hastanesinde tedavi altına alınan İzmirli Emir Akçekaya için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi aşçıları da seferber oldu.

Sağlık sorunları nedeniyle zor günler geçiren Emir Akçekaya ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Büyükelçi Dr. Hasan Doğan yakından ilgilendi.

Hasan Doğan koordinasyonunda Sağlık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı harekete geçti. Emir'e moral için cezaevindeki babası Metin Akçekaya, Adalet Bakanlığından alınan özel izinle Ankara'ya getirildi.

Diğer taraftan da Emir ve ailesine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının görevlendirdiği uzman psikologlarla destek verildi.

Cumhurbaşkanlığı, Emir'in tedavi süresince Ankara'da kalabilmesi için misafirhane tahsis edilmesini sağlarken, hayırsever vatandaşlar da çocuğun tedavi masrafları ile ailenin ulaşım giderlerini karşıladı.

İsteği üzerine sesli oyuncaklar alınan küçük Emir'e, sevdiği yemekler de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özel aşçıları tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi mutfağında hazırlandı.

Cumhurbaşkanlığı görevlilerince her gün düzenli olarak ziyaret edilen Emir ile hastanede şifa arayan çocuklar da oyuncaklarla sevindirildi.

Öte yandan, Akçekaya ailesine bazı yardımlar yapılırken, ihtiyaç duyulması halinde ve acil durumlarda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile sürekli iletişim kurma imkanı sağlandı.

- Her şey yeniden hayata tutunabilmesi için

Sağ gözünde büyüyen tümör nedeniyle zor günler geçiren Emir, tedavi için Ankara'ya getirilerek Hacettepe Üniversitesi Onkoloji Hastanesinde tedavi altına alınmış ve cezaevinden özel izinle getirilen babası Metin Akçekaya ile yaklaşık 1,5 aylık hasretin ardından, yeniden görüşebilmesi sağlanmıştı.

Hastanede kaldığı süre boyunca kemoterapi uygulanması öngörülen Emir'in yeniden hayata sağlıklı biçimde tutunabilmesi için tüm imkanlar seferber ediliyor.

Kaynak: AA