Sıcak Havalar İshal Vakalarını Artırdı

Sıcak havanın en yüksek hissedildiği Şanlıurfa’da ishal vakalarında ciddi artış yaşanıyor. Uzmanlar, yaşanan yüksek sıcaklıklarından dolayı ishal vakalarının artığına dikkat çekti.

Sıcak Havalar İshal Vakalarını Artırdı
Şanlıurfa’da sıcaklarından dolayı çocuk hastalarında ciddi artış yaşanıyor. İshal, güneş çarpması, üşütme gibi hastalıkların artışın yaşandığına vurgu yapılırken ailelere bu noktada büyük görev düştüğü belirtildi. Çocuk Hastanesi Başhekimi Ahmet Güzelçiçek, yaptığı açıklamada, Şanlıurfa’da ishal vakalarında ciddi bir artışın yaşandığına dikkat çekti. Güzelçiçek, şunları kaydetti, "İshal sayılarında çok ciddi bir artış var. Mesela özelikle hastaneye gelen, acile müracaat eden hastaların bir kısmını müşahedeye aldık. Damar yolu açılıp serum taktırıyoruz. Kusma ve ishal en çok gördüğümüz, sıklığı artıran hastalık grubumuz bu. Bir de bunun yanında güneş çarpması var. Mümkün mertebe güneşli saatlerde güneş altında gezilmemesini öneriyoruz. Ayrıca sebze, meyve ve su tüketirken hijyene dikkat edilmediği için ishal oluşuyor. El hijyenine dikkat edilmesi gerekmektedir”dedi.

’TEMİZLİĞE DİKKAT EDİLMELİ’

Emekleyen bebeklerin oyuncak bebeklerinin oyuncaklarla oynayan kendi hijyen bölgelerine, yani çocukların daha sık el temizliğine dikkat edilmeli. Anneler, özellikle emekleyen bebeklerinin emeklediği ortamın temizliğine özellikle dikkat etmelerini istiyoruz. Ayrıca havaların sıcak olduğu bu günlerde çocuklara bolca sıvı vermelerini istiyoruz. Çocuklar öncelikle ishalden sıvı kaybeder, ikincisi ise kusma esnasında sıvı alamaz kaybederler. Üçüncüsü ise terlemeyle sıvı kaybeder. Çocuklar hiçbir hastalıkları olmadığı halde de terlemeyle sıvı kaybettiği için özellikle bol meyve, sıvı vermelerini ve mümkünse 10-16 saatleri arası güneş ışınlarının direk indiği saatlerde çocuklarını dışarı çıkmamalarını istiyoruz."
Kaynak: İHA