Oyuncu Alper Türedi, Lösemili Çocukları Sevindirdi

Yaklaşık 11 yıl önce 3 yaşındaki kızını lösemiden kaybeden oyuncu Alper Türedi, Elazığ Fırat Üniversitesi’nde tedavisi devam eden lösemili çocuklarla bir araya geldi.

Oyuncu Alper Türedi, Lösemili Çocukları Sevindirdi
Kara Para Aşk dizisinin komiserini canlandıran oyuncu Alper Türedi lösemili çocuklar için ’Bir dileğim var’ projesi kapsamında Fırat Üniversitesi Hastanesi’ne geldi. Türedi kanser hastası çocukları ziyaret ederek, dileklerini listeledi. Dilekleri Facebook’ta kurduğu gruba duyurup, bunları gönüllülerden temin eden Türedi, Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde de tedavi gören lösemili çocuklarla bir araya gelmekten dolayı mutlu olduğunu söyledi.



Lösemi’de ve bir çok hastalıkta moralin çok önemli olduğunu kaydeden Türedi, "Dileklerinin gerçekleştiğini gören çocukların gözlerindeki sevinç paha biçilmezdir. Bu gurubun işleyişi benim kalbimi yumuşatıyor. Anladım ki almakla değil, insan vermekle daha çok mutlu oluyor. Bu grup sadece yardımlarını iletiyor. Para olayı yok. Biz sadece lösemili çocukları sevindirmek ve dileklerini gerçekleştirmek için aracıyız" dedi.

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hemotoloji Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Saadet Akarsu da, "Bir dileğim var grubunun amacı lösemili çocuklara gönüllerinden geçen ve dileklerini gerçekleştirmek için ortam sağlayan bir oluşum. Çocuk hemotoloji servisimize 7 adet buzdolabı, 8 adet televizyon ve çocuk oyun grubu da hediye ederek buradaki çocuklarımıza destek oldular" diye konuştu.

Daha sonra Türedi ve Prof. Dr. Akarsu, lösemili çocuklar ile aileleri hep birlikte pasta keserek güzel vakit geçirdi.
Kaynak: İHA