Moldovyalı Hasta Medıcal Park Samsun Hastanesi'nde Sağlığına Kavuştu

Moldovyalı 31 Yaşındaki Oxana Bezuşka, Medical Park Samsun Hastanesi’nde sağlığına kavuştu.

Moldovyalı Hasta Medıcal Park Samsun Hastanesi'nde Sağlığına Kavuştu
10 yıl önce sağ kalça uyluk kemiğinden kemik kanseri nedeniyle ameliyat olan Oxana Bezuşka’nın kalçasında daha sonra bir kitle daha nüksetti. Moldovya’da alınan parça sonucu kemik kanseri (osteosarkom) tanısı olarak hastalığın nüksettiği hastaya bildirildi.

Moldovya’ da ameliyat öncesi kemoterapi alan Bezuşka’ya kitlede küçülme olmaması sonucu ve kitlenin damar ve sinir tutulumu yaptığı söylenerek kalçadan bacağının kesilmesi önerildi.

Medical Park Samsun Hastanesi ile iletişime geçen hasta, Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği’nden Prof. Dr. Nevzat Dabak ile görüşerek, burada bacağının kesilmeden tedavi edilebileceğini öğrendi. Türkiye’ye davet edilen Oxana Bezuşka Medical Park Samsun Hastanesi’ne gelerek tedavi altına alındı.

Prof. Dr. Nevzat Dabak, “Hastamıza yapılan incelemeler sonucu kitlenin damar sinir tutulumlu, vasküler cerrahinin girişimleriyle beraber kalçanın kesilmesine gerek olmadan ameliyat önerdik. Ülkesine dönüp karar verdikten sonra ameliyat randevusu alarak gelen hastamız 8 saat süren başarılı bir ameliyat ile tümörü çıkartılarak bacağı kesilmeden tedavisi gerçekleştirildi.

Hastanın kalçasından 22x10x12 cm’lik kemiği ile beraber büyük bir kitle çıkartılmış ve yerine özel tümör kalça protezi konmuştur. Patoloji sonucu tamamı çıkartılmış olan kitlenin yine kemik kanseri olduğu saptanmıştır. Halen yürüyebilmekte olan hastaya tedavisinin son aşaması olan Kemoterapi planlanmaktadır” diye konuştu.

Oxana Bezuşka, “Bacağımın kesileceğini öğrendiğim zaman yıkılmıştım. Daha önce Medical Park Samsun Hastanesi’nde tedavi olan yakınlarımdan, buradaki yetkililer ile de görüşmem istendi. Ben de hemen hastane ile iletişime geçtim ve Prof. Dr. Nevzat Dabak ile de görüştüm. Burada bacağının kesilmeden tedavi edilebileceğini öğrenmem bile bizim için çok büyük sevinç oldu. Ameliyatımı oldum şuan her şey iyi gidiyor. Tekrar sağlığıma kavuşacağım için çok mutluyum. Prof. Dr. Nevzat Dabak başta olmak üzere tüm Medical Park Samsun Hastanesi çalışanlarına teşekkür ederim” açıklamasında bulundu.
Kaynak: İHA