Kanser Hastası Kadına Yardım Eli Uzatıldı

Şırnak'ta mide kanseri teşhisi konulan 8 çocuk annesi kadına yurtiçi ve yurtdışından yardım eli uzatıldı.

Ömerli Mahallesi'nde yaşayan ve bir yıl önce Gaziantep Ersin Arslan Devlet Hastanesinde mide kanseri teşhisi konulmasının ardından ameliyat olan 8 çocuk sahibi Hayriye Dargın'ın, içinde bulunduğu maddi sıkıntıların haberleştirilmesinin ardından yurtiçi ve yurtdışından yardım telefonları geldi.

Hayriye Dargın'ın eşi Salih Dargın, yaptıkları yardım çağrısının karşılık bulduğunu ifade etti.

Kentte yaşayan kişilerin gelip kendisiyle görüşerek yardımda bulunduklarını aktaran Dargın, şöyle konuştu:

"Yardım için dışarıdan arayanlar oldu onlarda benden aldıkları hesap numarasına yardımlarını yatırdılar. Röportaj verdiğimizden beri yoğun bir yardım talebi geliyor. Allah yardım yapanlardan, yapmayanlardan herkesten razı olsun. Diyarbakır'dan hatta Almanya ve İngiltere'den haberi okuyanlar bana ulaştılar."

Yaşadığı evin üç aylık kira borcunu ödeyemediği için evden çıkmak zorunda kaldığını dile getiren Dargın, yerleştiği abisinin inşaat halindeki evinde hasta eşi ve çocuklarıyla kış mevsiminde kalmanın imkansız olduğunu, bu yüzden kara kara düşündüğünü sözlerine ekledi.

- "Ağabeyim annem için üniversiteye gidemedi"

İlkokul 6. Sınıfa giden ailenin 8 çocuğundan biri olan Lokman Dargın, annesinin sağlığına kavuşması için sürekli dua ettiğini söyledi

Annesinin hastalığından dolayı ev işi yapamadığını ve hayırsever komşularının ara sıra evde temizlik yaptığını dile getiren Dargın, "Annem hastalığından dolayı kalkamıyor. Yemekleri ağabeyim yapıyor. Ağabeyim de annemin hastalığı ve onu hastanelere götürdüğü için üniversiteye gidemedi, okulu bıraktı. Tek isteğim annemin yaşaması ve tekrar sağlığına dönmesidir. Hayırseverlerden yardım bekliyoruz" şeklinde konuştu.

- "Aile kış şartlarında bu evde barınamaz"

Şırnak Nuh Eğitim Kültür, Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Komisyon Başkanı Zekeriya Tatar, dernek olarak yardımda bulunduklarını ve bundan sonra da yardımlarının sürdüreceklerini ifade etti.

Ailenin çok zor koşullarda yaşadığını bu nedenle bütün vatandaşların aileye maddi manevi yardım etmesi gerektiğini kaydeden Tatar, hasta anne için yapılacak sağlık yardımları dışında, eğitim ve barınma ihtiyacının da karşılanması gerektiğini vurguladı.

Evin fiziki koşullarına işaret eden Tatar, "Önümüz kış, bu aile bu şartlarda, inşaat halindeki, penceresiz, kapısız bir yerde yaşama şansı yoktur" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA