Iraklı Aile Çocuğunu Hastanede Bıraktı

Şırnak’ın Cizre ilçesindeki tıp merkezinde üç buçuk ay önce doğum yapan Iraklı aile, Şırnak Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Yeni doğan çocuklarının Şırnak Devlet Hastanesi Yeni Doğan Ünitesi’ne yatıran Iraklı aile, daha sonra ortadan kayboldu. Talihsiz çocuğu, doktor ve hemşireler büyütüyor.

Iraklı Aile Çocuğunu Hastanede Bıraktı
Şırnak’ın Cizre ilçesi tıp merkezinde erken doğum yapan Iraklı Amine Abdullah, çocuğun sağlık durumu iyi olamadığı için Şırnak Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Şırnak Devlet Hastanesi’nde üç buçuk ay önce bebeğin yatışını yapan Iraklı aile bu tarihten sonra bebeklerini bir daha sormadı.

Şırnak Devlet Hastanesi Yeni Doğan Ünitesi’nde çalışan hemşire Sebahat Konuk, bebeğin meleğe benzediği için ismini ekip olarak Melek Su koyduklarını söyledi.

101 gündür Yeni Doğan Ünitesi’nde çalışan doktor ve hemşirelerin Melek bebeğe baktığını kaydeden Konuk, "Melek Su Abdullah Iraklı bebeğimiz. 101 gündür bizde yatıyor. Ailesi bıraktı gitti, ailesini bekliyoruz. Ailesi gelmezse çocuk esirgemeye teslim edeceğiz. İnşallah ailesi bulunur. Ekipçe karar verdik. Bebeğimiz Meleğe benzediği için ismini Melek Su koyduk. 101 gündür biz bakıyoruz. Bebeğimiz erken doğumla dünyaya geldi. Burada biraz takip ettik. Şuan için bir sağlık sıkıntısı yok. Şuanda sadece vitaminin alıyor. Ailesi gelip alırsa çok çok iyi olur, ailesine ulaşamadık" dedi.

Yeni Doğan Ünitesi’nde çalışan başka bir hemşire Hatice Şahin ise ailenin çocuğun tüm ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra bir daha dönmediklerini ifade etti.

Şahin, "Ailesi çocuğun yatışını yaptı. Tüm ihtiyaçlarını karşıladı. Daha sonra aileye ulaşamadık. Tekrar sormaya da gelmediler. İlgisiz bir aile gibi durmuyordu. Cizre Tıp Merkezi’nde doğum yaptı. Biz buraya sevk aldık. Sevkinden sonra ilesi tüm ihtiyaçlarını karşıladı. Bebeğin maması olsun, bezi olsun alıp gittiler. Tekrar geliriz dediler, ama gelmediler" diye konuştu.

Hastane çalışanları, talihsiz bebeğin ailesinin gelmemesi durumunda Melek Su’yu çocuk esirgeme yurduna vermek zorunda kalacaklarını söyledi.

Kaynak: İHA