Hatay Valisi Topaca'dan Kazı Çalışmalarında İnceleme

Hatay Valisi Ercan Topaca, antik hipodrom ve tapınak alanındaki kazı çalışmalarını inceledi.

Hatay Valiliği internet sitesinde yer alan açıklamada, Vali Topaca'nın, Antakya ilçesindeki Küçükdalyan Mahallesi'nde bulunan ve Antik Antakya şehrinin merkezini oluşturan hipodrom ve tapınak alanındaki kazı alanında incelemede bulunarak yetkililerden bilgi aldığı belirtildi.

Açıklamada, Antik Antakya şehrinin merkezini oluşturan, antik kayıtlarda "Basileia" olarak da adlandırılan hipodrom ve tapınak alanındaki kazıların 2013 yılından bu yana devam ettiği bildirilirken, Antik Hellenistik dönemin en büyük hipodrom yapılarından biri olan Antakya Hipodrom'unun olimpiyat oyunlarının düzenlendiği prestijli bir yapı olduğu vurgulandı.

Kazı alanında yapılan çalışmalar sonuçlandığında antik hipodrom ve 8 bin 250 metrekare alana sahip tapınağın, ülkede bugüne kadar bilinen en büyük yüzölçümlü tapınak olacağı kaydedilen açıklamada, "Tarihi ve kültürel varlıklar açısından son derece büyük bir zenginliğe sahip olan ilimizde, bu hipodrom ile tapınağın tüm görkemiyle ortaya çıkarılması ve tüm dünyaya duyurulması, ilimizin turizm potansiyelinin arttırılması açısından da büyük önem taşımaktadır" ifadesine yer verildi.

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) öğretim üyesi Doç. Dr. Hatice Pamir başkanlığında yürütülen çalışmaya, MKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Yusuf Önlen, Vali Yardımcısı Fehmi Sinan Niyazi, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör ve Arkeoloji Müzesi Müdürü Nilüfer Sezgin katıldığı bildirildi.

Kaynak: AA