Hassa'da Üzüm Hasadı

Hassa Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Reşat Duymaz, ilçenin bağcılıkta bölgede önemli bir yere sahip olduğunu ve bu yıl 48 bin 870 dekar alanda bağcılığın yapıldığını bildirdi.

Hassa'da Üzüm Hasadı
Duymaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hatay'da üzüm yetiştiriciliğinin yaklaşık yüzde 96'sının ilçede yapıldığını belirtti.

Üzüm ihracatında da önemli bir paya sahip ilçede yetiştiricilere eğitim ve yayım desteği verildiğini ifade eden Duymaz, şöyle devam etti:

'''Hassa bağcılıkta bölgemizde önemli yere sahip olan bir ilçedir. İlçe genelinde bu yıl ortalama 48 bin 870 dekarlık alanda bağcılık yapılmaktadır. Geçen yıl ülke genelindeki kuraklık ilçemizde de verimi olumsuz etkilemiştir. Ancak bu yıl yağışların istenilen seviyede olması üreticilerimizin yüzünü güldürdü ve rekoltede yaklaşık yüzde 20'lik bir artış oldu. Ortalama 48 bin 870 dekar araziden 73 bin 305 ton rekolte beklenmektedir. Üzüm hasadının ilçemiz çiftçilerine hayırlı olmasını ve ürünlerinin bereketli olmasını diliyorum.''

Üzüm yetiştiricisi Ahmet Ak da üzüm fiyatlarının geçen yıla oranla düşük olduğunu ve bu yıl yağışların rekolteyi artırdığını kaydetti.

Ak, üzümlerinin Türkiye'nin her köşesine gönderdiklerini ve ihraç ettiklerini belirtti.

Kaynak: AA