Dodurga'nın Tutuş Köyüne Modern Su Deposu

Çorum’un Dodurga ilçesine bağlı Tutuş köyüne polietilen kaplamalı modern su deposu yapıldı.

Dodurga'nın Tutuş Köyüne Modern Su Deposu
Tutuş Köyü muhtarlığı tarafından gelen talebi değerlendiren Dodurga Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği rapor hazırlayarak İl Özel İdaresine iletilmesinin ardından yapılan durum değerlendirmesinde, köyde bulunan mevcut 2 su deposunun yetersiz olduğu, köyün Yüzde 55’ine yakın bir kesimine su verilemediği tespit edilerek, su deposu inşaatı ihale ile yüklenici firmaya verildi.

Bir ay gibi kısa bir sürede tamamlanma aşamasına gelen Tutuş Köyü modern su deposu iki bölmeli 100 ton kapasiteli olarak yapıldı.

İçi tamamen polietilen plaka ile kaplama yapılan ve Tutuş Köyünün 120 hanesine su verecek olan depo ile ilgili bilgi veren köy muhtarı Bilal Gören, "mevcut 2 su depomuz 200 haneli köyümüzün yaklaşık yüzde 55 gibi belli bir bölümüne su vermekte sıkıntı yaşıyorduk. Bunu ilgili makamlara talep olarak ilettiğimizde olumlu karşılandı. 15 gün süre içinde gövde kısmı tamamlanmasının ardından en önemli kısmı olan iç kaplaması yapılma aşamasına geçildi. İç kaplama çalışmaları da hemen hemen son aşamasına geldi. Tamamen polietilen kaplama olarak yapılan depomuzdan köy halkımıza hijyenik temiz su verebileceğiz. Bu arada depomuza ilaveten 120 haneye su iletimi sağlayacak 5 bin metrelik su şebekemizde tamamen sağlıklı polietilen boruların döşenmesi de tamamlanmış durumda. Bizim talebimizi değerlendirerek olumlu karşılanması bizleri çok memnun etti. Ben, Tutuş köyü halkını temsilen Milletvekilimize, Kaymakamımıza, il Genel Meclisi üyelerimize, yüklenici firmaya vermiş oldukları emeklerinden dolayı teşekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA