CHP'li Özel'den Yarbay Alkan'a Destek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, Osmaniye’de şehit Yüzbaşı Ali Alkan’ın cenaze töreninde ağabeyi Yarbay Mehmet Alkan’ın sözleriyle ilgili olarak, "Herkesin bildiğini herkesin düşündüğünü kimselerin bugün kü şartlar altında söyleyemediğini bir şehidin yarbay abisi söylemiştir" dedi.

CHP'li Özel'den Yarbay Alkan'a Destek
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Osmaniye’de şehit yüzbaşı Ali Alkan’ın cenaze töreninde abisi Yarbay Mehmet Alkan’ın sözlerini değerlendiren Özgür Özel şunları söyledi:

"O feryat aslında hangi partiye oy vermiş olursa olsun, tüm partilerden, tüm siyasi görüşlerden, tüm insanların sürekli kendi kendine sorduğu soru. Ne oldu da 7 Haziran’a kadar çözüm süreci diyenler, çözüm diyenler o noktadan sonra savaş sürecini başlatıyor. Ne oluyor da o güne kadar başka şeyler söyleyenler bugün başka şeyler söylüyor. Başka tavırlar içinde oluyorlar. Bu çocukluğumuzdaki meşhur hikaye gibi. Kral çıplak geziyormuş ama korkusundan kimse söyleyemiyormuş. Çocuğun biri çıkmış tüm saflığıyla kimsenin söyleyemediği şeyi söylemiş. Bütün oyun bozulmuş."

Yarbayın büyük acısı ile dün 70 milyon adına kral çıplak diye bağırdığını anlatan Özel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hepimizin bildiğini söyledi.

O noktadan sonra o haykırıştan sonra hepimizin dikkatini çeken bir şey var. Devletin kontrolündeki bir ajansın uyguladığı karartma. İşte yandaş basının o haberleri hiç görmemesi müftünün namaz kıldırmaması, devlet eli ile orada yapılmaya çalışılan bunun görünür olmaktan çıkarmaya çalışmak. Ama istedikleri kadar çalışsınlar, bu işi geriye döndürmeleri mümkün değildir artık. Herkesin bildiğini herkesin düşündüğünü kimselerin bugün kü şartlar altında söyleyemediğini bir şehidin Yarbay abisi söylemiştir. Ne kadar acımasız oldukları bir şehit abisine karşı hem de üzerinde üniforması olan yani kendisi de her an şehit olmayı göze almış birisine karşı yaptıkları linç kampanyasını görünce bu ülke bu ülkeyi yönetenlerin ne kadar acımasız ve bazı durumlarda ne kadar vicdansız olabildiğini herkes görebiliyor.”

“BU NİYETLE KAPIMIZI ÇALMASIN”

CHP’li Özgür Özel, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kendisine görev verilmesi halinde seçim hükümetinde CHP ve MHP’li vekillere bakanlık teklifinde bulunacağını açıklamasını da sert sözlerle eleştirdi.

Böyle bir teklif olacaksa bunun adı "ahlaksız teklif olur" diyen Özel, “Böyle bir ahlaksız teklife karşı kapılarımız kapalıdır, telefonlarımız kapalıdır. Davutoğlu bundan sonra karşısında muhatap olacak kimseyi bulamaz. Bu tür bir ahlaksızlıkla CHP milletvekillerinin ilişkilendirilmesini, milletvekillerimizin isminin geçirilmesini dahi etik bulmayız, bunu şiddetle reddederiz” diye konuştu.

CHP olarak böyle bir işin içinde olmayacaklarını zaten söylediklerini anlatan Özel, sözlerine şöyle devam etti: “Ama teker teker milletvekillerini aramayı seçim hükümetine bakan vermek isteyen partilere de bunu yapıyor. Üye vermek istemeyen partilere yapmıyor sadece bunu. ’Bakan vereceğim’ diyen HDP’ye de aynı şeyi yapıyor. Ama CHP olarak şunu söylüyoruz. Tüm milletvekilimiz adına şunu söyleyebiliriz ki Davutoğlu bu niyetle sakın kapımızı çalma. Davutoğlu bu niyetle bizi aramasın. Biz bugüne kadar bütün iletişim kanallarını açık tuttuk. Bu ülke hükümetsiz kalmasın diye. Akan kan, anaların göz yaşı dursun diye. Çok net bir şekilde şunu söyledik: Ülkedeki yangını söndürelim. Ama böyle bir ahlaksız teklife karşı kapılarımız kapalıdır, telefonlarımız kapalıdır. Eğer bizi ararsa bu telefonlar şimdi imkan tanıyor buna böyle bir ahlaksız teklif için bizleri rahatsız edecek olursa Davutoğlu’nun telefonunu engelleriz. Davutoğlu bundan sonra karşısında muhatap olacak kimseyi bulamaz. Bu tür bir ahlaksızlıkla CHP milletvekillerinin ilişkilendirilmesini, milletvekillerimizin isminin geçirilmesini dahi etik bulmayız bunu şiddetle reddederiz.”
Kaynak: İHA