Budapeşte'de Sinema Eğitimi Fırsatı

Film yapımı alanında dünyada en son teknolojik gelişmelerin uygulandığı Digital Film Academy, Macaristan’ın en köklü ve en iyi üniversitesi olan Eötvös Lorand Unıversıty (E.L.T.E.) bünyesinde bulunan Budapest Film Academy (BFA)‘nin sinema programlarıyla işbirliği yapıyor.

Sektöre yeni ve bağımsız sinemacılar yetiştirmeyi amaçlayan Digital Film Academy, Budapest Film Academy’nin sinema eğitim programlarıyla işbirliği yaparak genç sinemacılara yeni ve güncel bir kariyer fırsatı sunuyor. ECTS (European Credit Transfer System) kredisi olanağıyla eğitime Türkiye ve Avrupa üniversitelerinde devam etme şansı veren programda, aynı zamanda Oliver Stone, Alan Parker, Joe Eszterhas, Nimród Antal, Laurie Hutzler gibi önemli sinemacıların Master Class seminerlerine katılım imkânı bulunuyor.

DFA’dan Kişiye Özel Kariyer Danışmanlığı

Genç sinemacılar ve sinema sektöründe kendisini geliştirmek isteyenler, Avrupa’nın en güzel başkentlerinden biri olan Budapeşte’de Digital Film Academy farkıyla senaryo, yönetmenlik, sinematografi, yapımcılık, sinemacı bakış açısıyla film analizleri, kamera-ışık, ses kayıt teknikleri ve kurgu gibi dersleri alabilme fırsatı yakalayacak. Program sonrasında katılımcılara; Digital Film Academy İstanbul bünyesinde tamamlayıcı eğitimlerin yanı sıra DFA tarafından kariyer danışmanlığı ve staj imkânları veriliyor.
Kaynak: İHA