Vali Çomaktekin Ailenin Önemine Dikkat Çekti

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, “Güçlü, müreffeh, sağlıklı, huzurlu toplumlar düzgün aileler sayesinde oluşur” dedi.

Vali Çomaktekin Ailenin Önemine Dikkat Çekti
Amasya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün Taşhan Otel’de düzenlediği Aile Eğitim Programı kapsamında üçüncüsünü düzenleyeceği eğitici eğitimi tanıtım toplantısında konuşan Vali Çomaktekin, “Aile toplumların temelidir. Toplumların en önemli müessesesi ailedir. Güçlü, müreffeh, sağlıklı, huzurlu toplumlar düzgün aileler sayesinde oluşur. Aileler sağlam olduğu müddetçe toplumlarda sağlam olur. Geleceğe emin adımlarla sağlıklı ve huzurlu bir şekilde yürür” diye konuştu.

Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Erdem, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcıları İsmail Çittır ve Azize Doyran, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, Müftü İsmail İpek, diğer yetkililerinde katıldığı toplantıda devletin anayasaya göre toplumların refahını ve huzurunu sağlamakla mükellef olduğunu anlatan İbrahim Halil Çomaktekin, “Biz dinimizi, dilimizi, birliğimizi, örfümüzü, adetimizi, geleneklerimizi hep aile ortamında kazanırız. Bunları aile ortamında sevgiyle, şefkatle, merhametle, edeple medeni bir şekilde öğrendiğimiz müddetçe bu güzellik dalga dalga bütün topluma yayılır ve toplumda o derece huzurlu ve mutlu olur. Ama maalesef son yıllarda aileyi ve dolayısıyla toplumu tehdit eden olumsuz gelişmeler var. Hepimiz bunun farkındayız. Ailelerde boşanmalar artmakta çocuklar yetim ve öksüz kalmaktadır. Yapılan bütün tespitler şunu gösteriyor, suç işleyen insanlar, ya parçalanmış ailelerden ya da ailesinde sevgiden, merhametten uzak yetişmiş, anne ve babanın iyi örnek model olmadığı çocukların suçlara karıştığı görülüyor. Bu da bize şunu hatırlatıyor. Ailenin içine sevgiyi, merhameti, şefkati, dini değerlerimizi, manevi değerlerimizi ikame etmemiz çok önemlidir. Maalesef batının kültür yozlaşması adı altında toplumumuz çok ciddi sıkıntılar yaşadı ve yaşamaya devam ediyor” şeklinde konuştu.

Aile Eğitim Koordinatörü Semra Güler, ildeki kamu kurumlarıyla sivil toplum kuruluşlarından 20 kişiye 31 Ağustos - 4 Eylül tarihleri arasında eğitici eğitimi verileceğini söyledi.

Kaynak: İHA