Kuzey Irak'ta 30 Terörist Öldürüldü

Kuzey Irak’a düzenlenen hava harekatında 30 teröristin öldürüldüğü açıklandı. Operasyonda 25 teröristin de ağır yaralandığı belirtildi.

Kuzey Irak'ta 30 Terörist Öldürüldü
Edilen bilgilere göre, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 21 Ağustos 2015 tarihinde Irak’ın kuzeyinde bulunan Metina barınma alanına hava harekâtı icra edildi. Bu harekat neticesinde bölücü terör örgütü (BTÖ) mensubu teröristler tarafından barınma alanı ve malzeme deposu olarak kullanılan ve Oro köyünün bin 250 metre güneydoğusunda yer alan mağara isabet aldı. Yaklaşık 30 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale geldiği, 25’inin çoğunun ağır şekilde yaralandığı, ölen bölücü terör örgütü mensuplarının 4 pick-up ile tespit edilemeyen bir bölgeye taşındığı belirtildi. Muhtemelen daha önceki uygulamalar gibi mezar sayısının tespit edilememesi için cesetlerin topluca gömülmüş olabileceğinin değerlendirildiği kaydedildi.

Bölücü terör örgütü mensuplarının malzemeliklerinde bulunan çok yüklü miktardaki mühimmatların patladığı ve bu patlamalara bağlı olarak bölgede malzemelik dışında açık alanda kullanılan çok sayıda aracın da tahrip olduğu bildirildi.

Bölücü terör örgütü mensuplarının son zamanlarda sözde üniformaları yerine sivil elbiseli ve silahlı olarak faaliyetlerini sürdürdükleri duyumlarının da alındığı belirtildi.

Kaynak: İHA