Kavak'ta Kültür Varlıkları Gün Yüzüne Çıkıyor

Samsun’un Kavak ilçesinde bulunan Tepecik Tepe Tümülüsü’nü turizme kazandırma çalışmaları kapsamında kazı çalışmalarına başlandı.

Kavak'ta Kültür Varlıkları Gün Yüzüne Çıkıyor
Kavak Belediyesi, Arkeolog Emine Yılmaz öncülüğünde ve Samsun Büyükşehir Belediyesi destekleriyle Tepecik Tepe Tümülüsü ve Kaledoruğunda arkeolojik çalışmalara başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın izniyle Samsun Müze Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen çalışmalarda ilk olarak Tepecik Mahallesi Tepe Tümülüsü kurtarma çalışmalarına başlandı. Daha önceden yapılan kaçak kazılar nedeniyle Tepecik Tepe Tümülüsü’nde yoğun tahribat tespit edilmişti. Helenistik dönemde tarihlendirilen, mezar odası taş bloklardan inşa edilmiş tümülüste dromoslu ön odalı ve defin odası bölümleriyle mezar mimarisi sergilenmekte.

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu ve Kavak Belediye Başkan Yardımcısı Reşat Ayyıldız, çalışmaları yerinde inceleyerek Arkeolog Emine Yılmaz’dan tümülüs ile ilgili bilgiler aldı.

“TARİHİMİZ GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR”

Başkan Sarıcaoğlu yaptığı açıklamada, "İlçemizin tarihi çok eskilere dayanıyor. Bu yüzden ilçemizde tarihi varlıkları korumamız gerekiyor. Bu kapsamda ilçemizde bulunan Tepecik Mahallesi Tepecik Tepe Tümülüsü ve Kaledoruğu gibi tarihi yerlerimizi koruma altına alıp turizme kazandırmak için kolları sıvadık. Tepecik Tepe Tümülüsü şimdiden çok ziyaretçi almaya başladı.

Vatandaşlarımızdan olumlu cevaplar alıyoruz. Zamanında kaçak kazılar nedeniyle hasar görmesinde dolayı kazı çalışmaları büyük bir titizlik içerisinde yapılıyor" dedi.

Arkeolog Emine Yılmaz, Tepecik Tepe Tümülüsü’nde bulunan çalışmaların yaklaşık 10 gün süreceğini bildirdi.
Kaynak: İHA