Kartepe'de Öncelik Yaya Güvenliği

Kartepe Belediyesi okul bağlantılı güzergahlarda üst yapı iyileştirmeleri kapsamında kaldırım düzenlemelerine hız verdi.

Kartepe'de Öncelik Yaya Güvenliği
Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler İstasyon Mahallesi Mithatpaşa caddesinde yol iyileştirme düzenlemeleri kapsamında asfalt çalışmaları ardından yaya güvenliğini sağlayacak parke kaldırımları da mahalle sakinlerinin hizmetine sundu.

Kartepe Belediyesi ilçe genelinde trafiğin yoğun olduğu ana arter güzergahlarda yol iyileştirme çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Bu kapsamda Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler yaz başı start verdikleri okul bağlantılı ana arter güzergahlardaki çalışmalarının bir ayağını da Mithatpaşa caddesi üzerinde gerçekleştirdi. Ekipler, İstasyon mahallesi Mithatpaşa caddesinde yol yenileme çalışması kapsamında yolu asfalt sererek günümüz şartlarına uygun hale getirdi.

Kartepe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler üst yapı planlamaları kapsamında yaya güvenliğini sağlamak amacıyla Mithatpaşa caddesi üzerinde de ikinci etap çalışması kapsamında kaldırım çalışması başlattı. Ekipler güzergahta 335 metre uzunluğunda yer yer 1.5-2 metre enindeki yola 1005 metrekare parke ve 900 metre bordür döşeyerek şık ve güvenli kaldırımları mahalle sakinlerinin hizmetine sundu. Mahalle sakinleri tarafından da takdir gören çalışma için İstasyon Mahalle Muhtarı Şerif Tezcan, “Mahallemizde gerçekleştirilen yol iyileştirme çalışması ile önemli bir geçiş noktası olan caddemiz şık ve güvenli bir hale büründü. Başkanımıza tüm mahalle sakinlerimiz adına teşekkür ederim” dedi.

Kartepe ilçesinde üst yapı düzenlemeleri kapsamında yaya güvenliğini ön planda tutan kaldırım çalışmalarını da gerçekleştirdiklerini belirten Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Halkımıza yakışan hizmetleri yerine getirmek adına yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında çözüm odaklı iş programımıza yaz ayları ile birlikte hız verdik. İlçede asfalt serimi, yama asfalt, parke tamiratı ve parke döşemesi ile yaya kaldırımı şeklinde gerçekleştirilen üst yapı düzenlemeleri ile yollarımız günümüz koşullarına uygun hale getiriliyor” dedi.

Kaynak: İHA