Japon Çift Kapadokya'da Evlendi

Türk fotoğraf sanatçısının sosyal medya üzerinden paylaştığı bir fotoğraftan etkilenen Japon Hisayo Nokaya ve Koichi Sato çifti, evlenmek için peribacaları ile ünlü Kapadokya bölgesini tercih etti. Adeta bir gelin arabası gibi süslenen balon sepeti ile Aşk Vadisi üzerinde uçan çift, yüzüklerini de yerden bin metre yükseklikte taktı.

Japon Çift Kapadokya'da Evlendi
Japonya’nın başkenti Tokyo’da öğretmenlik yapan Hisayo Nokaya (35) ve sevgilisi mühendis Koichi Sato (38), 3 yıllık beraberliklerinin ardından evlilik ve balayı için geldikleri Kapadokya’da Rainbow Balloons şirketi tarafından kendileri için hazırlanan balon ile eşsiz güzellikteki Aşk Vadisi’nde evlendi. Çift yerden bin metre yükseklikte yüzüklerini takarken mutluluklarını şampanya patlatarak kutladı.

Gelinliği ile bindiği balon sepetinde evlendiği için çok mutlu olduğunu belirten Hisayo Nokaya, evlilik için bir yıldır farklı bir ülke aradıklarını ve Kapadokya’da karar verdikleri için kendisini şanslı hissettiğini söyledi.

Nokaya, “Eşim ile evliliğe karar verdiğimizde farklı bir ülke ve mekanda yüzüklerimizi takmak istedik. Bu sırada sosyal paylaşım sitelerinde Türk Fotoğraf Sanatçısı Burak Yıldırım’ın Kapadokya’da çektiği gelin ve damat fotoğraflarını gördüm. İlk defa fotoğraflardan gördüğüm peribacaları ve balonlar beni çok etkiledi. Eşimle bunu paylaştığımda o da çok beğendi. Sonrasında buraya geldik ve yaşadıklarımız adeta bir masal gibi” dedi.

Damat Koichi Sato ise, Kapadokya’da kendilerini adeta farklı bir gezegende hissettiklerini söyledi.

Sato, "Hayatımın en mutlu gününde bana göre dünyanın en güzel coğrafyasında bulunmak çok heyecan vericiydi. Fotoğraf Sanatçısı Burak Yıldırım’a bize bu kararı verdirdiği için çok teşekkür ediyorum. Birlikte hem Kapadokya’nın büyüleyici coğrafyasını gezdik hem de gökyüzünde bir balon sepetinde evlendim" diye konuştu.

Fotoğraf Sanatçısı Burak Yıldırım ise; Türkiye’de birçok çiftin hem evlilik öncesinde fotoğraflarını çektirmek hem de balayını geçirmek için tercih ettikleri Kapadokya’nın son dönemde yabancı çiftlerden de büyük ilgi gördüğünü kaydetti.

Özellikle Uzakdoğu ülkelerinden son dönemde ciddi bir talep aldıklarını kaydeden Yıldırım, "Dış mekan düğün fotoğrafları son yıllarda oldukça yaygınlaştı. Tabi Kapadokya da bu iş için mekan tercihlerinde her zaman üst sıralarda yer alıyor. Burada çekilen birçok fotoğraf gerek yurt içi gerekse de yurt dışında birçok fotoğrafçı tarafından beğeni ile takip ediliyor. Özellikle yurt dışından bu konuda fazla bir talep var. Avrupa ülkelerinin yanı sıra Japonya ve Çin gibi ülkelerden birçok çift evlenmek ve fotoğraf çektirmek için Kapadokya’yı tercih ediyor. Yapılan organizasyonlarda çiftlere ülkelerinden Türkiye’ye ulaşım hizmetlerinden burada konaklayacakları balayı otelleri, evlilik teklifi için farklı organizasyon ve gezi turları paket olarak sunuluyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA