İkbal-Der, Öğrenci Kur'an Halkaları Yıl Sonu Programı Düzenledi

Kahta İkbal Kültür ve Yardım Derneği 2014-2015 eğitim öğretim yılında kapsamlı bir dizi faaliyetin yer aldığı Öğrenci Kuran Halkaları Yıl Sonu Programı düzenledi.

İkbal-Der, Öğrenci Kur'an Halkaları Yıl Sonu Programı Düzenledi
Dernek Merkezindeki Konferans Salonunda yapılan programa İlçe Vaizi Yılmaz Arı, Kubilay İlkokulu Müdürü M. Ali Çetin, Eğitimle Diriliş Dergisi Koordinatörü Bilal Akgül, Dernek Başkanı Ebubekir Akbaş, öğrenci birimi sorumluları, eğitimciler, öğrenciler ve velileri katıldı.

Kuran tilavetiyle başlayan program Öğrenci Kuran halkalarının içerisinde yer alan haftalık çalışmalar, Kahta Bilgi Evi ve Yaz Okulunun çalışmalarının tanıtıldığı video slayt izlendi. Slaytın ardından açış konuşması yapan Öğrenci Birimi Sorumlusu Ömer Maçin, katılımcıları selamlayarak, “Değerli cennet gençleri, Kuran için fedakarlık yapan kardeşlerim! Gençler iki şekilde yaşarlar: Ya basit ve bencil ya da şerefli bir şekilde yaşarlar. Basit yaşayanlar sadece kendi rahatlarını düşünen, facebookta klavye mücahitliği yapan ama fedakarlık yapmaya geldiğinde duran; konuşmaları ders, futbol, film, telefon, kız arkadaş vb. dünyadan ibaret olan gençlerdir. Bu gençler başarılı olsalar bile basit yaşarlar ve basit ölürler. Tıpkı bir ot gibi. Ama şerefli yaşayanlar, öncelikli olarak dinini ve davalarını düşünür, her yaptığı ve konuştuğu şeyin hesabını vereceğini bilir, Allah’tan çekinir, malıyla, zamanıyla, canıyla fedakarlık yapar. İşte bu şerefli yaşayan genç ölse de şerefiyle ölür. Tıpkı şerefli şehidzHz. Hüseyin gibi, Hz. Musab Umeyr gibi ki bir kefeni bile olmayan, bir Hz. Hamza gibi” dedi.

Yaz Okulu öğrencilerinin hazırladığı Kuran ziyafeti verildi.

Ardından ilahi ve ezgiler okundu. Ve üç perdelik sınavlar ve sınananlar adlı tiyatro oyunu sergilendi. Programın sonunda verilen ödül ve duyurularla program sona erdi.
Kaynak: İHA