Artvin'de Sel Faciası: 7 Ölü

Artvin, tarihinin en büyük sel facialarından birini yaşadı. Kentin farklı noktalarında yaşanan seller ve Hopa’da bazı evlerin çökmesi sonucu tam 7 kişi hayatını kaybetti. 2 kişi ise sel sularına kapılarak kayboldu.

Artvin'de Sel Faciası: 7 Ölü
Artvin'de Sel Faciası: 7 Ölü
Artvin'de sel felaketinde 7 kişi hayatını kaybetti, biri çocuk 2 kişi ise kayboldu. Kayıp kişiler için arama çalışmaları sürerken, bazı bölgelerde mahsur kalanlara da ulaşılmaya çalışıldığı öğrenildi. Faciaya ilişkin bilgi veren Artvin Valisi Kemal Cirit, Hopa ilçe merkezin Orta Mahallesi'nde çöken bir evde 3, Yoldere köyünde 3, Yeşilköy'de 1, Eşmekaya köyünde 1 kişi olmak üzere 7 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, “17 vatandaşımız da yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştır” dedi.

Sugören, Çamlık ve Hendek köylerinde mahsur kalanlar olduğunu kaydeden Vali Cirit, hava muhalefeti dolayısıyla havadan kurtarma çalışması yapılamadığını, karadan AFAD ekipleriyle çalışmalar yürütüldüğünü belirtti.

HOPA'DA METREKAREYE 225 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ


Metrekareye Hopa'da 225, Borçka'da 161,7, Arhavi'de ise 128 kilogram yağış düştüğünü duyuran Vali, yağışın etkisinin zaman zaman azalsa da gece boyu devam edeceğini ifade etti.

BAZI BÖLGELERE ELEKTRİK VERİLEMİYOR

AFAD ve AKUT ekiplerinin bölgeye sevk edildiği belirtilirken, kentin bazı ilçelerine elektrik enerjisi verilemediği, bazı yolların da kapalı olduğu ve bu yolları açmak için çalışmaların sürdürüldüğü kaydedildi.

Kaynak: İHA