Altınköy'de Tomruk Soyma Zamanı

Köy hayatının tüm güzelliklerini, gelenekleriyle birlikte şehre taşıyan Altınköy Açık Hava Müzesi, düzenlediği yaz etkinlikleriyle ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatıyor.

Altınköy'de Tomruk Soyma Zamanı
Misafirlerine Türk gelenek ve göreneklerini daha yakından tanıtan, köy hayatının inceliklerini yerinde görme imkanı sunan Altınköy Açık Hava Müzesi’nde, bu hafta sonu tomruk soyma etkinliği gerçekleştirildi.

TOMRUKLAR SOYULDU, ÇOCUKLAR İZLEDİ

Altınköy Açık Hava Müzesi’ne ziyarete gelen çocuklar, köy meydanında Altınköy’ün marangozları tarafından gerçekleştirilen tomruk soyma etkinliğine katıldı.

Köy hayatında önemli bir yeri olan, ağaç işçiliğine başlamanın ilk adımı olarak bilinen tomruk soyma geleneğini yakından görme imkanı bulan ziyaretçiler, keyifli anlar yaşadı. Ziyaretçiler, bu anları bol bol görüntülemeyi de ihmal etmedi.

“TÜM ÇOCUKLARIMIZI ALTINKÖY’E DAVET EDİYORUM"

Altınköy’ün 1özellikle çocuklar için çok önemli bir eğlenme ve öğrenme yeri olduğunu belirten Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, “Çocuklarımız burada doğal hayatın tüm geleneklerini, köy hayatının tüm güzelliklerini ve yurdumuzun çeşitli yörelerinin etkinliklerini görebiliyor. Ayrıca pek çoğunu da yaşama imkanı buluyor. Tüm çocuklarımızı Altınköy’deki bu güzellikleri yakından görmeye davet ediyorum” dedi.

Birbirinden keyifli etkinliklerin yer aldığı Altınköy’de her Cumartesi ve Pazar günü, 14.00-17.00 saatleri arasında, köy meydanında eski usullerle nasıl tomruk soyulduğunu izleyebilirsiniz. Altınköy’ün marangozları tarafından gerçekleştirilen tomruk soyma etkinliğine katılarak, unutulmayan bir köy geleneğini yakından görebilir, çocuklarınızın da bu güzel anlara katılmasını sağlayabilirsiniz.
Kaynak: İHA