Stockholm'de Vekaletle Kurban Kesme Semineri

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet İşleri Vakfı vekalet yoluyla kurban kesme ile ilgili Stockholm’de cami imamlarına seminer düzenlendi.

Stockholm'de Vekaletle Kurban Kesme Semineri
İsveç’in başkenti Stockholm’de cami imamlarına vekalet yoluyla kurban kesme semineri düzenlendi.

Seminere konuşmacı olarak Diyanet İşleri Vakfı Mütevelli Heyeti 2’inci Başkanı Mazhar Bilgin, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel müdürlüğü Daire Başkanı Abdurrahman Han ve Türkiye Diyanet Vakfı Kurumsal İletişim Koordinatörü Kerim Küçüksarı katıldı.

İsveç Diyanet Müşaviri Fatih Karaca açılış konuşmasında vekaletle kurban kesmede geçtiğimiz yıl diğer yıllara göre yüzde 40 artış olduğunu bu yıl daha fazla olacağını söyledi.



Ardından söz alan Daire Başkanı Abdurrahman Han,"Geçen sene yurt dışında 140 bin vekalet ile kurban kesilmiş. Bu sene Avrupa’nın bütün ülkelerinde, Türk ülkelerinde seminerler düzenliyoruz. Bu sene bu sayının daha da artmasını ve özellikle mazlum coğrafyalara kurban etleriyle birlikte sevgimizi götürmek istiyoruz "sözlerini kullandı.

Son olarak Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti 2’inci Başkanı Mazhar Bilgin, “İlk zamanlarda kurban etlerini sadece Balkan ve Türk ülkelerine gönderiyorduk fakat son senelerde Afrika’nın en ücra köşesinde olan din kardeşlerimize ulaştırmanın memnuniyetini ve gururunu yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Türkiye Diyanet Vakfı Kurumsal İletişim Koordinatörü Kerim Küçüksarı, vekaletle kurban kesimi ve istatistikleriyle ilgili video sunumu yaptı. Seminerin ardından plaket takdimi yapıldı.
Kaynak: İHA