Sağlık-Sen Hatay Şube Başkanı Gönç Açıklaması

Sağlık-Sen Hatay Şube Başkanı Feleytun Fatih Gönç, üyelerinin haklı talep ve beklentilerinin tamamının kazanıma dönüşene kadar sendikal mücadelelerine bıkmadan, yılmadan ve usanmadan devam edeceklerini belirtti.

Gönç, yaptığı yazılı açıklamada, hükümetle yapılan 3. dönem toplu sözleşme görüşmelerinin mutabakatla sona erdiğini hatırlattı.

Toplu sözleşme görüşmeleri sonucunda sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının önemli kazanımlar elde ettiğini vurgulayan Gönç, açıklamasında şunlara yer verdi:

''Üyelerimizin haklı talep ve beklentilerinin tamamı kazanıma dönüşene kadar sendikal mücadelemize bıkmadan, yılmadan, usanmadan devam edeceğiz. Sağlık-Sen Hatay Şubesi olarak öncelikle genel merkezimize elde ettiği kazanımlar için sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız adına teşekkür ediyoruz. Bir kez daha altını çizerek söylemek istiyoruz, sendikal kazanımlarımızı elde ederken Sağlık-Sen olarak hamasete ve emek hırsızlarına rağmen diyaloğa, bilimsel temelli çalışmalara ve araştırmalara önem vererek, tüm teşkilatımızla birlikte yekvücut halinde yolumuza devam etmeyi ilke olarak kabul ediyoruz. Bu anlayışımızdan da hiçbir zaman taviz vermeyi düşünmüyoruz."

Gönç, elde edilen kazanımları değersizleştirme çabasında olanları kamuoyunun takdirine bıraktıklarını belirterek, çalışanların yaşadığı mağduriyetleri gidermek adına sürdürdükleri mücadelenin bundan sonra da hız kesmeyeceğini bildirdi.

Kaynak: AA