Prp Sayesinde Genç Görünmek Mümkün

Medical Park Karadeniz Hastanesi dermatoloji bölümü uzmanı Dr.Nilüfer Tüysüz, estetikte yeni trend: P.R.P+dermaroller hakkında bilgi vererek, “Cilt yenilemede yeni yöntem ’Dermaroller’ ile kök hücre ekstresi içeren ürünlerin cilt altına 200 kattan daha fazla geçmesi sağlanıyor” dedi.

Prp Sayesinde Genç Görünmek Mümkün
Dr. Tüysüz, ’’PRP ve dermaroller’’ kombine tedavi sayesinde cildin yeniden yapılandırılıp onarıldığını ifade ederek, “Hollywood yıldızlarının da uyguladığı cilde yapılan özel masaj sonrası özel kök hücre ekstrelerinin cilt altına ulaştırıldığı ’PRP ve dermaroller’ kombine tedavi ile cilt yeniden yapılandırılıyor ve onarılıyor. Uygulama ile akne izlerinin tedavisinde, ciltteki ince çizgi ve kırışıklıkların giderilmesi cilt lekeleri geniş gözeneklerin sıkılaştırılmasında, gebelik çatlakları, göz altı morluklarının giderilmesinde ve saç dökülmesi gibi birçok problemde başarılı sonuçlar elde ediliyor” dedi.

Cilt gençleştirme, akne izleri, göz altı torbaları ve morlukları, cilt lekeleri, yoğun saç kaybı gibi pek çok sorunun ’dermaterapi’ ile çözümlenebildiğini belirten Tüysüz, bu tedavi modeli ile iki farklı uygulamanın bir araya gelerek oldukça başarılı sonuçlar elde edildiğini anlattı.

Dermaterapi’de kullanılan ilk adımın dermaroller ile yapılan uygulama olduğunu belirten Tüysüz, dermarollerin dünyada ’’mesoroller’’ ve ’’microneedling’’ isimleri ile de bilindiğini dile getirdi.

Dr Tüysüz, PRP yönteminde, vücuda yabancı herhangi bir madde enjekte edilmediği için hastalar tarafından çok tercih edildiğini ve PRP uygulamasının ağrısız ve herhangi bir yan etkisi de olmadığını kaydetti.

PRP yöntemiyle kişiye bulaşabilecek hastalık ve alerji riskinin ortadan kalktığını kaydeden Dr. Tüysüz, “PRP yöntemini diğer yöntemlerden farklı kılan hastanın kendi kanından elde edilmesi nedeniyle kan yoluyla bulaşabilecek hastalık ve alerji riskini ortadan kaldırmasıdır. Genellikle 35- 40 yaşın üzerindeki kişilerin tercih ettiği bir yöntemdir. İşlemin acısız gerçekleştirilmesi ve işlem sonrasında herhangi bir iz kalmaması bu tedavi yöntemini cazip kılan bir başka özelliktir. Bu tedavi yönteminin diğer özellikleri, uzun süreli etkili, yeniden canlandırıcı ve yapıcı, kolay ve güvenli bir biçimde uygulanması, sadece yeni kolajen oluşumunu değil, derinin tüm yaşamsal işlevlerini desteklemesi, kırışıklıkların ve çizgilerin giderilmesini deriyi ’doldurarak’ değil ’gençleştirerek’ sağlamak” diye konuştu.

Cilt kalitesinin artırılması ve yenilenmesi sonucunda başarının artırılabilmesi için PRP’nin ’’dermaroller’’ tedavisi ile kombine uygulanmasını önerdiklerini belirten Tüysüz; kombine uygulama ile sonucunda çok daha kalıcı sonuçlar alındığını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA