1 Kiloluk Domatesler Görenleri Şaşırtıyor

Kayseri’de yaşayan Şaban Bayrak’ın ürettiği gübre ile yetiştirdiği ve 1 kiloya kadar ulaşan domatesler görenleri şaşırtıyor.

1 Kiloluk Domatesler Görenleri Şaşırtıyor
Kayseri’de yaşayan Şaban Bayrak, kendi bahçesinde ürettiği domatesler ile görenleri hayrete düşüyor. Bayrak’ın yetiştirdiği domatesin normal domateslerden farı ise, bin kilogram gelmesi. Çevresindeki vatandaşların da domatesi görünce şaşırdığını söyleyen Bayrak, sonbahar mevsiminde kendi bahçesinde topladığı yaprakları gübre olarak kullandığını söyledi.

Şaban Bayrak, "Buradaki bahçede kendi özel yetiştirdiğim domatesler var. Domatesleri kendi ürettiğim yerli tohumlar ile yetiştiriyorum. Bunu yaparken sonbahar mevsiminde bahçeden topladığım ne varsa makineden geçiriyorum ve gübre üretiyorum. Yetiştirdiğim ürünlere de gübre olarak onları kullanıyorum. Yetiştirdiğim ürünler de ortalama 900 gram, bin gram ve bin 100 gram arasında geliyor. Domateslerin çekirdeği az, kabuğu ince ve lezzetli oluyor" dedi.

Bayrak ayrıca, "Yetiştirdiğim domatesleri de görenler şaşırıyor ve ‘böyle domates mi olur?’ diyorlar. Yıllardır böyle yapıyorum ve domatesleri tek dal üzerinde yetiştiriyorum. Normal usul domates yetiştirmiyorum. Budayarak, 2 dal üzerinde yetiştiriyorum. Bu şekilde hem lezzetli oluyor hem de daha iri oluyor" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA