GSS Prim Borcu Yapılandırma Ve Gelir Testi Süresi Uzatıldı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Kırklareli Müdürü Tahsin Halcı, zorunlu Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu ödemelerinde gelir testi ve yapılandırma sürelerinin uzatıldığını bildirdi.

Halcı, yaptığı yazılı açıklamada, GSS prim borcu olanların gelir testi süresi 30 Eylül Çarşamba gününe, borç yapılandırma süresi ise 2 Kasım Pazartesi gününe kadar uzatıldığını belirtti.

GSS prim borcu olanların ve gelir testine girmediği için borç yüküyle karşılaşanların borç yapılandırması için SGK İl Müdürlüğü'ne başvuruda bulunması gerektiğini aktaran Hacı, açıklamasında şunları kaydetti:

''Genel Sağlık Sigortalısı olarak sayılan sigortalılardan tescili yapılmış ancak gelir testine hiç başvurmayan vatandaşlarımıza, 30 Eylül 2015 tarihi mesai bitimine kadar yerleşim yerlerinin bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurarak gelir testi yaptırma hakkı getirdi. Vatandaşlarımız mağduriyet yaşamamaları açısından, gelir testi yaptırmaları gerekiyor. Genel Sağlık Sigortası prim borcu olanlar ise borç yapılandırması hakkından faydalanabilmeleri için 2 Kasım Pazartesi gününe kadar kurumumuza başvurmaları gerekiyor.''

Kaynak: AA