Şehit Askerin Adı Camide Yaşayacak

Hakkari’de teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Kamil Temel’in adı, yapımı yeni biten bir camide yaşayacak.

Şehit Askerin Adı Camide Yaşayacak
Kaş’ın Kemer Mahallesi’nde yaşayan ve 1998 yılında Hakkari’de teröristlerce şehit düşürülen Kamil Temel’in adı, mahallesi Kemer’de yapımı tamamlanan camiye verildi.

Caminin adı, Şehit Kamil Temel Kabasekizi Camii oldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kaş Belediyesi ve vatandaşların destekleriyle inşa edilen Kabasekizi Camii, dün törenle hizmete girdi. Açılış törenine; Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Büyükşehir İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir, Büyükşehir Daire Başkanları, Büyükşehir Demre Koordinatörü Veli Sertbaş, Kaş Koordinatörü Mustafa Şalvarlı ile çok sayıda vatandaş ve muhtarlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende bir konuşma yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, birtakım güçlerin bölgede güçlü bir Türkiye görmek istemediğini belirtti.

Türkiye topraklarında ezanların susmayacağını ve camilerin her geçen gün sayısının artacağını kaydeden Menderes Türel, bunu şehitlere borçlu olduklarına dikkat çekerek, “Tek millet, tek vatan, tek devlet ve ay yıldızlı bayrağımız bu topraklar üzerinde her zaman bulunacak ve yaşayacaktır. Camimize ismini veren ve memleketimiz için canlarını feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu caminin yapılmasında emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Türel’in ardından konuşan Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer ise, cami yapımında emeği geçen herkese teşekkür ettiğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından kesilen kurdeleyle hizmete giren Şehit Kamil Temel Kabasekizi Camii’nde, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, protokol üyeleri ve vatandaşlar Cuma namazını kıldı.
Kaynak: İHA