Erzurum'da Seçim Sonrası Terör Bilançosu

Barış ve huzuru hedef alan bölücü terör örgütü PKK’nın Erzurum ve bazı ilçelerinde düzenlediği saldırılarının korkunç bilançosu ortaya çıktı.

Bölücü terör örgütü PKK, 7 Haziran seçimleri sonrasında kanton bölge oluşturmaya çalıştığı ve uzun zamandır saldırıda bulunmadığı yeni yerleri hedefine koydu. Bu bölgelerden birisi olan ve daha önce PKK’nın güç bulamadığı Erzurum da adeta terörün merkezinde yer aldı. Seçimlerden bu yana geçen 75 günlük süreçte Erzurum’u hedef alan bölücü terör örgütü PKK’nın aralarında asker, korucu ve sivillerin de bulunduğu saldırılarında 1 korucu şehit edildi, 1 sivil vatandaş öldürüldü, 3 güvenlik görevlisi yaralandı, 5 kişi kaçırıldı, 31 araç yakıldı ve 1 araç da gasp edildi. Ayrıca 1 terörist öldü, 1 terörist yakalandı, 64 kişi ise terör örgütü üyesi olmak, yardım ve yataklık etmek suçlamasıyla gözaltına alındı, bunlardan 11 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

PKK SALDIRILARINDA BAŞI TEKMAN ÇEKTİ

PKK’nın Erzurum’a yönelik saldırılarının başını Tekman ilçesi çekti. Tekman’da yer yer destek bulan PKK’lı teröristler, ilk eylemini 24 Temmuz gecesi bir firmaya ait aracı gasp ederek gerçekleştirdi. 25 Temmuz’da sahte hasta ihbarı vererek bölgeye gelen ambulanstaki 3 sağlık personelini kaçıran teröristler, 28 Temmuz günü Tekman Jandarma Karakolu’na saldırı düzenledi.

10 Ağustos günü saldırı hazırlığındaki bir terörist, bombanın infilak etmesi sonucu öldü. Öte yandan güvenlik güçlerince ilçede terör örgütü PKK’ya yardım ve yataklık etmek, PKK’nın gençlik ve köy yapılanmasına yönelik yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 68 kişiden 8’i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

SON 24 SAATTE 17 ARAÇ YAKILDI

Dün gece de Tekman ilçesi Hacı Ömer ile Işıklar köyleri arasında yol yapım çalışması yapan şantiyeyi basan PKK’lı teröristler, özel bir şirkete ait ekskavatör, kamyon, çekici, bekoloder olmak üzere toplam 17 aracı ateşe verdi. 9 kişilik PKK’lı grup, şantiye binalarına molotof atarak ve benzin dökerek tamamen yaktı.
Kaynak: İHA