Viranşehir Kaymakamı Citer, Kuran Kursu Birincilerini Ödüllendirdi

Şanlıurfa’nınViranşehir İlçe Müftülüğü tarafından Yaz Kuran Kurslarında eğitim alan öğrenciler arasında yarışma düzenlendi.

Viranşehir Kaymakamı Citer, Kuran Kursu Birincilerini Ödüllendirdi
Kuran-ı Kerim’i tecvid kurallarına göre en iyi okuyan öğrencilerin yarıştığı yarışma iki kategoride yapıldı. Tepret Camii’nde düzenlenen yarışmada 17 Yaş Altı Bayanlar kategorisinde Şeyh Seyda Camii’nden Mihriban Akat birinci olurken, Süleyman Akyürek Kız Kuran Kursu’ndan İlknur Kaya ikinci ve Aslan Baba Köyü Camii’nden Aysel Ölçü üçüncü oldu.

17 Yaş Altı Erkekler kategorisinde ise Aşağı Sarpın Köyü Camii’nden Muhammed Koşan birinci olurken, Hz. Eyüp Peygamber Camii’nden Abdulvahap Altındağ ikinci, Kemal Veysi Tepret Camii’nden Muhammed Ali Kaya ise üçüncü oldu.

Kaymakamlık makamında yapılan ödüllendirme törenine İlçe Müftüsü Abdulrakip Arslan ve başarılı öğrencilerin hocalarının da katıldı.

Yaz Kuran kurslarında 7500 öğrenciye eğitim verildiğini Kaydeden Kaymakam Citer şunları kaydetti:

"Müftülüğümüz bünyesinde ilçe merkezinde ve kırsal mahallelerde açılan Kuran Kurslarına büyük bir rağbet oldu. Çocuklarımız bu kurslarda hem yüce dinimizin kitabı Kuran-ı Kerim’i öğrendi hem de bir birey olarak güzel ahlak ve toplumsal görev bilincini kavramış oldu. Öğrencilerimiz kısa bir tatilden sonra 2015 - 2016 Eğitim Öğretim sezonuna başlayacak" dedi.

Viranşehir Kaymakamı Dr Huzeyfe Citer, başarılı öğrencilere birer hediye çeki vererek tebrik etti. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Kaymakam Citer heyetle hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kaynak: İHA