Teröre Bayraklı Tepki

Hatay’da esnaf, iş yerlerine Türk bayrağı asarak teröre tepki gösterdi.

Teröre Bayraklı Tepki
İş yerlerini bayraklarla donatan esnaf, terörü lanetlerken, Defne ilçesi Armutlu Mahallesi’nde bulunan Armutlu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği de (ASYAD) mahallede bayrak dağıtarak, esnafı teröre tepki için iş yerlerine bayrak asmaya davet etti.

ASYAD Başkanı Tevfik Erkek, Siirt’te şehit düşen 8 Mehmetçik ve tüm şehitlere Allah’tan rahmet, ulusa da başsağlığı dilediklerini belirterek, “Geçmişte Türkiye Cumhuriyetine kast edenler hüsrana uğramışlardır. Birlik ve beraberliğimize kast edenler de hüsrana uğrayacaklardır. Çünkü biz Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Çanakkale’de şehit düşen yürekli Mehmetçiklerin torunlarıyız. Bizim birliğimizi beraberliğimizi kardeşlik şuurumuzu hiçbir güç bozamaz. Bu yüzden tüm Hatay halkını bayrak asmaya, biz de bu kampanyayı Armutlu’dan başlatmak üzere herkesi davet ediyorum” diye konuştu.

Başkan Tevfik Erkek’in yaptığı konuşmanın ardından, ASYAD Yönetim Kurulu üyeleri iş yerlerini teker teker gezerek, esnaflardan teröre tepki için bayrak asmalarını istedi.

Öte yandan, Hatay’ın tarihi çarşısı Uzun Çarşı esnafı da çarşının girişine astıkları dev Türk bayrağıyla teröre tepki gösterdi. İş yerlerini ay yıldızlı bayraklarla gelin gibi süsleyen Uzun Çarşı esnafı terörü lanetlerken, vatandaşlardan da büyük destek gördüler.

Kaynak: İHA