Pamukkale'ye Turist Akını Devam Ediyor

Denizli’nin travertenleriyle ünlü, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde bulunan Pamukkale, dünya genelinde yaşanan ekonomik krize rağmen ziyaretçi akınına uğruyor.

Pamukkale'ye Turist Akını Devam Ediyor
Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, Ocak ayında Pamukkale’ye gelen turist sayısında yüzde 31,4 artış sağlansa da Haziran ayı sonuna kadar turist sayısında eksilme söz konusu iken Temmuz ayında sayı artmaya başladı.

Temmuz ayı Pamukkale Ören Yerine giren turist sayısında geçen yılın Temmuz ayına göre yüzde 5,60 arttı. Uzak Doğulu yani, Çin, Japon, Tayvan gibi ülkelerden gelen turist sayısında geçen yılın aynı dönemine göre ülkemizde yüzde 60 artış kaydedilmiş ve bu artış Pamukkale Ören Yerine yansımıştır.

Avrupalı ve Rus turist sayısındaki azalış Uzak Doğulu turist sayısındaki artışla kapanma eğilimine girdi. Tarihi ve doğal güzelliklerin bir arada olduğu, Hıristiyan dünyasının hac ibadetini yerine getirebilmesi için ziyaret etmesi gereken yerlerden biri olarak kabul edilen Hz. İsa’nın havarilerinden Aziz Philippus Kilisesi ve mezarının içinde bulunduğu Hierapolis Antik Kenti ile iç içe geçmiş ülkemizin en fazla rağbet gören Ören Yeri olan Pamukkale’ye dünyanın dört bir tarafından turist gelmeye devam ediyor. Pamukkale’nin, yıl sonuna kadar gelen turist sayısını artışla kapatması bekleniyor. Ayrıca Pamukkale Ören Yeri içerisindeki Arkeoloji Müzesi girişlerinde Temmuz ayı sonu itibarı ile geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 44,1 artış oldu. İlin diğer turizm cazibelerinden biri olan Laodikya antik kenti Haziran ayı sonu itibarı ile geçen yılın aynı dönemine göre gelen turist sayısını yüzde 26,7 oranında artırdı.
Kaynak: İHA