Mobilya Sektöründe 'İthal' Tehlike

Yanlış seçim ve ekonomik yetersizlik gibi sebepler ev dekorasyonunda ithal mobilyaya rağbeti her geçen gün artırıyor. Son dönemlerde yurt dışından izinsiz getirilen mobilya ve dekorasyon ürünlerinin pek çok kişi tarafından tercih edilmesi, Türkiye’de mobilya sektörüne önemli bir darbe vurdu.

Mobilya Sektöründe 'İthal' Tehlike
Hemen hemen her sektörü olumsuz etkileyen kontrolsüz ithalat, yerli mobilya sektöründe de ciddi bir durgunluk yaşanmasına sebep oluyor. Türkiye’nin mobilya sektörü temsilcilerinden Modoko’nun Yönetim Kurulu Başkanı Etem Özçelik, “İthal olarak Türkiye pazarına sunulan mobilyaların işlevselliği ve kalitesi gerçekten çok kötü. Biz Modoko’da kalite ve işlevselliğe öncelik vermekteyiz” dedi.

“Modoko’da hem kişilere hem de kurumlara özel üretim yapan birçok yerli firma bulunuyor ve bu firmalar mobilyada tasarımın yanı sıra kalitesiyle de ön plana çıkıyor. Bizler mobilyada tasarımı ve kaliteyi bir arada sunarken halkımızdan da yerli üretimi teşvik edici hamleler bekliyoruz” diyen Özçelik, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Ucuz ve kalitesiz ithal mobilyalardansa tasarımı ve kalitesiyle öne çıkan yerli mobilyaları tercih etmelerini arzu ediyoruz. Özellikle Asya’dan ülkemize ithal edilen mobilyalar ucuzluktan başka hiçbir avantaj sağlamamaktadır. ’Ben ucuz mal alacak kadar zengin değilim’ diye bir atasözü de var. Yani yerli mobilya bu açıdan uzun vadede hem daha hesaplı hem de daha kullanışlı ve kaliteli. Bu ithal mobilyalar kalitesiz malzemelerden üretildiği için üç beş ay içerisinde dağılıyor, sonra bu mobilyaların onarımı için tüketici yine bizim Modoko ustalarını tercih ediyor.”

Yerli üretimde gösterdikleri özeni, yerli mobilyayı tercih ederek tüketiciden de beklediklerini vurgulayan Özçelik, “Türkiye artık mobilya konusunda bir marka olma yoluna girdi. Tasarım ürünlerimizin kalitesi dünya çapında tercih edilir hale gelmişken, halkımızın da doğru bir seçim yaparak yerli mobilyayı tercih etmesini bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA