'Karayiğit Dede' Asırlık Yaşamını Doğal Beslenmeye Borçlu

Marmaris ilçesinde yalnız yaşayan 18 torun sahibi 104 yaşındaki Mehmet Karayiğit, ilerleyen yaşına rağmen hayvancılık yapıyor.

'Karayiğit Dede' Asırlık Yaşamını Doğal Beslenmeye Borçlu
Turgut köyünden yaklaşık 50 yıl önce ilçe merkezine göçen Karayiğit, Adaköy Mahallesi'ndeki tapusu başkasına ait boş araziye yaptığı evde yaşamaya başladı. Hayvancılıkla 5 çocuğunu büyüten Karayiğit, 16 yıl önce eşinin vefat etmesiyle yalnız kaldı.

Karayiğit, gazetecilere yaptığı açıklamada, 5 çocuğundan üçünün hayatta olduğunu, 18 torunu bulunduğunu söyledi.

Çocukları ile torunlarının kendisiyle ilgilendiğini ancak şehir merkezinde yaşayamadığını dile getiren Karayiğit, ayrıca hayvanlarını bırakmak istemediğini kaydetti.

- "Hayatımın son zamanlarını burada geçirmek istiyorum"

Bir asırdan fazla yaşamasını ve halen ihtiyaçlarını tek başına karşılayabilmesini beslenme alışkanlığına bağlayan Karayiğit, "Bugüne kadar hep doğal beslendim. Kendi ürettiğim bal, süt, yoğurt ve tereyağını yedim. Sebzeleri de hep mevsiminde tüketiyorum. Mesela kışın domates yemem" ifadelerini kullandı.

Sürekli yürüdüğünü, bunun da sağlıklı olmasına fayda sağladığını vurgulayan Karayiğit, "Evimin önündeki yokuşu çıkıp gelen 'Öldüm, bittim' diyor. Ben bu yokuşu günde 3 defa inip çıkıyorum" dedi.

Karayiğit, evinin içinde bulunduğu 150 dönümlük arazinin 7 yıl önce Zorlu Holding tarafından satın alındığını, holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu'nun, arazisinde kalmasına izin verdiğini belirtti.

Zorlu ve ailesinin iki defa helikopterle arazide inceleme yaptıklarını aktaran Karayiğit, "Kızı ve kendisi beni ziyaret etti. Nasıl olduğumu sordular ve 'Sen rahatına bak' dediler. Hayatımın son zamanlarını burada geçirmek istiyorum. Buna müsaade ettikleri için Zorlu'ya teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA