Eskişehir'den Kısa Kısa

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, yenilenen Bahçelievler Mahallesi Şehit Kıdemli Yarbay Suat Coşkun Alp ve Batıkent Mahallesi Bestekar Hacı Arif Bey Parkı'nda çalışmaları inceledi.

Eskişehir'den Kısa Kısa
Belediyeden yapılan açıklamada, Başkan Ataç, katılımcı yöntemlerle park alanları oluşturmak amacıyla Tepebaşı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Bahçelievler Mahalle Meclisi'nin işbirliği ile yenilenen 2 bin 468 metre karelik Şehit Kıdemli Yarbay Suat Coşkun Parkında tamamlanan çalışmaları incelediği bildirildi.

Batıkent Mahallesi Bestekar Hacı Arif Bey Parkı'nda da devam eden yenileme çalışmalarını inceleyen Başkan Ataç, emeklilerin vakit geçireceği Deneyimli Kafe'nin de parkta yer alacağını belirtti.

- Çocuk Senfoni Orkestrası'na yeni merkez

Tepebaşı Belediyesi'nin çocukları müzik ve enstrümanla tanıştıran projesi Çocuk Senfoni Orkestrası kendilerine ait merkezlerinde çalışmalarına başladı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Çocuk Senfoni Orkestrasının yeni binasında müzik çalışmaları için atölyeler, etütler için sınıflar, yemekhane, çocukların vakit geçirebilecekleri kafeterya bulunuyor.

Hayatlarında hiç enstrümanla tanışmamış olan çocukları müzik ile buluşturan Tepebaşı Belediyesi daha fazla çocuğa ulaşmak için açtığı merkez ile Çocuk Senfoni Orkestrasını geleceğe taşımak istediği kaydedildi.

- 3'üncü Viyana Uluslararası Folklor Festivali

Tepebaşı Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, katıldığı 3'üncü Viyana Uluslararası Folklor Festivali'nde Eskişehir'i temsil etti.

Belediyeden yapılan açıklamada, festivalde, sahne alan topluluk Türk ve yabancı izleyicilerin ilgi odağı olduğu belirtildi.

Tepebaşı'nın yanı sıra Yunanistan, Bulgaristan, İspanya, Polonya ve Portekiz gibi ülkelerin de katıldığı festival, çok renkli görüntülere sahne olduğu kaydedildi.

Festival Komite Başkanına da yine ülkemiz ve Eskişehir ile ilgili gümüş nazarlıklar, lületaşından kabartma Yunus Emre tablosu hediye edildiği ifade edildi.

- 75. Yıl Mahallesine 8 bin 481 metre karelik park

Odunpazarı Belediyesi, ilçenin birçok mahallesindeki mevcut parkların yenilenmesi ve yenilerinin yapılması için çalışmalarına devam ediyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, çalışmalarda son olarak, 75. Yıl Mahallesine geniş bir alana sahip 2 adet park yapıldığı belirtildi.

Yürütülen çalışmalar doğrultusunda parkta, çocukların daha sağlıklı bir biçimde oynamaları için modern çocuk oyun alanı, genç yaşlı her yaştan vatandaşın kullanabileceği spor aletleri, kamelyalar, kent mobilyaları ve yürüme yolları bulunduğu kaydedildi.

- Çocuklar sualtı canlılarının yaşamını öğreniyor

Büyükşehir Belediyesi Eti Sualtı Dünyası Yaz Okulu Atölyeleri'nde çocuklar, suda bulunan mineraller ve sualtı canlılarının yaşamını öğreniyorlar.

Belediyeden yapılan açıklamada, Su Ürünleri Mühendisleri eşliğinde yaz okulu derslerine katılan öğrenciler Sulu Deneyler atölyesinde balıkların nasıl yüzdüğünü, suyun kaldırma kuvvetini ve balıkların deri ve pullarının işlevlerini öğrendiği kaydedildi.

Suyun Sırları atölyesinde ise çocuklar, dünyada var olan okyanuslar, denizler, göller, buzullar, yer altı suları ve nehirler hakkında bilgi alarak tatlı ve tuzlu su arasındaki farklılıkları öğrendikleri ifade edildi.

Kaynak: AA