Turgutlu Kent Müzesi İçin İmzalar Atıldı

Turgutlu Belediyesi’nin Zafer Kalkınma Ajansı’ndan destek almaya hak kazanan “Turgutlu Kent Müzesi” projesi ile ilgili belediye ve ajans arasında sözleşme imzalandı.

Turgutlu Kent Müzesi İçin İmzalar Atıldı
Zafer Kalkınma Ajansı’nın Manisa Yatırım Destek Ofisi’nde Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ile Ajans Genel Sekreteri Yusuf Balcı arasında Turgutlu Kent Müzesi’ne ilişkin hibe sözleşmesi imzalandı. Tören sonrası konuşan Başkan Şirin, “Göreve geldiğimiz günden bu yana hep söylediğimiz gibi, tarihî ve kültürel değerlerimizin değerini kıymetini bilecek çalışmalar geleceğimize yatırımdır. Bu değerlerimizi, ilçemizin tarihini yaşayan bir hale getirmek adına Turgutlu Kent Müzesi projesini hazırladık ve projemiz ajanstan destek almaya hak kazandı. Sözleşmeyi imzalamamızın ardından kısa bir süre içerisinde uygulama çalışmalarına başlayacağız. İlk olarak müzenin oluşturulacağı Üzümcü Konağı’nın restorasyonu yapılacak ve sonrasında bina içerisinde teşhir, tanzim süreci ile ilgili çalışmalara başlayacağız. Desteklerinden dolayı ajans yönetim kuruluna ve yetkililerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Turgutlu Kent Müzesi şimdiden ilçemize hayırlı olsun” dedi.

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Belediye Başkan Yardımcısı Çetin Akın ve Proje Koordinatörü Mehmet Gökyayla ile birlikte sözleşmenin imzalanmasının ardından Manisa ilinde Zafer Kalkınma Ajansı’ndan destek almaya hak kazanan projelerin basına tanıtıldığı basın toplantısına katıldı.

Toplantı Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, projeleriyle destek almaya hak kazanan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun diğer ilçe belediye başkanları ve destek almaya hak kazanan firma yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Burada bir konuşma yapan Vali Bektaş, “Proje çalışma sürecinde TR33 bölgesi olarak çok gayret sarf ettik. Detayları iyi düşünülmüş bir proje çağrısı ile kurumların karşısına çıktık. Sizler de emeğimizin hakkını verdiniz; kaynağın önemli bir kısmını şehrimize getirdiniz. Katkısı olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Umarım projelerin sonunu görür ve açılışlarını yaparız” şeklinde konuştu.

Öte yandan, Zafer Kalkınma Ajansı’nın hibe programları çerçevesinde 2015 yılı içerisinde Manisa’dan 34 projeye 14 milyon TL destek aktarılacağı ifade edildi.
Kaynak: İHA