Kuran Kursu Öğrencileri Final Yaptı

Ardahan’ın Posof İlçesi’nde 22 Haziran 2015 tarihinde açılışı yapılan ve iki ay boyunca merkez ve köylerde yaklaşık 3 bin 500 öğrenciye eğitim öğretim imkânı sunulan Yaz Kur’an Kursları yapılan final programı ile sona erdi. Kurslarda görev yapan Kur’an Kursu Öğreticileri ve Öğrenciler, İl Müftülüğünce Halk Eğitim Merkezi Salonunda organize edilen final programına katıldı.

Kuran Kursu Öğrencileri Final Yaptı
Yoğun bir katılımın olduğu programda saygı duruşu, istiklal marşı ve Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Aytekin Yılmaz’ın açılış konuşmasıyla devam etti. Yılmaz konuşmasında, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın “Haydi Gençler Kur’an Ayında Kur’an’la Buluşalım, Gel Bu Yaz Kur’an’ı Gönlüne Yaz” sloganıyla yaklaşık iki ay önce büyük bir heyecanla başlattığımız Yaz Kur’an Kurslarımızda camilerimiz doldu taştı. Gözümüzün nuru kalbimizin süruru çocuklarımızı camilerimizle tanıştırarak, Dinimizi, Kitabımızı ve Peygamberimizin hayatını öğrettiğimiz Yaz Kur’an Kurslarımızda, hafta içi her gün, her yaştan öğrencinin katılabileceği programlar yaptık. Kurslarımızda kullanılan kitap ve materyalleri çocuklarımıza ücretsiz dağıtarak, Kur’an-ı Kerimler hediye ettik. Amacımız çocuklarımıza temel dini bilgi ve değerlerimizi öğretmekti ve onu da bugün görmüş olduğum bu manzara karşısında hep birlikte başardığımıza inanıyorum. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığımızın yapmış olduğu protokol çerçevesinde, çocuklarımız zaman zaman da sportif etkinliklerinden faydalandırılmış oldular. Ben bu hizmete katkı sunan herkese gönülden teşekkür ediyorum ve çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Rehber öğreticileri ile birlikte sahneye çıkan Kur’an Kursu öğrencileri Kur’an-ı Kerimden sureler, Ezbere Hadis-i Şerif okuma, Ezan ve Duası, İlahi, Şiir ve Tiyatro gösterileriyle izleyicileri mest ettiler. Çocçukların performansı salonda bulunanlar tarafından ayakta alkışlandı.

Program minik öğrencilerin yapmış olduğu dua ile son buldu. Program sonunda çocuklara çeşitli ikramlarda bulunuldu.
Kaynak: İHA