Kale Grubu '4 Altın,1 Gümüş ' Ödüle Layık Görüldü

Kale Grubu, dünya çapında şirket ve organizasyonların farklı kategorilerde yarıştığı, "Stevie-International Business Awards"ta, "Çanakkale'nin Evlatları" belgesel projesiyle "4 Altın" ve "1 Gümüş" Stevie ödülüne layık görüldü.

Şirketten yapılan yazılı açıklamaya göre, 60 ülkeden binlerce başvurunun yapıldığı, dünyanın en saygın iş ödüllerinden "Stevie-International Business Awards"ta, 5 ayrı kategoride finale kalan Kale Grubu tüm kategorilerde en çok "Altın Stevie" ödülü kazanan ilk 10 şirket arasına girdi.

Bu yıl 12'ncisi düzenlenen "Stevie Awards"ın "En İyi Web Tasarımı", "En İyi Arayüz Tasarımı", "En İyi Web Yazılım Programlama/Tasarım", "En İyi Video ve Hareketli Görseller Kullanımı" kategorilerinde "Altın Stevie" ödülüne layık görülen Kale Grubu, "Yılın İletişim ve PR Kampanyası/İtibar-Marka Yönetimi" kategorisinde "Gümüş Stevie" ödülünün sahibi oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kale Grubu Kurumsal İletişim ve Kamu İlişkileri Direktörü Hande Sarantopoulos, "Yenilikçi ürün, tasarım ve uygulamalarımızın yanı sıra, iletişim, marka itibarı ve yönetimi alanında gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla da uluslararası platformda ödüle layık görülmemizden dolayı gururluyuz" dedi.

"Çanakkale'nin Evlatları" projesini hayata geçirerek, Çanakkale Destanı'nın hikayesini dijital ve sosyal medyanın gücüyle tüm dünyaya ulaştırdıklarını belirten Hande Sarantopoulos, ödüllü proje hakkında şu bilgileri verdi:

"Kale Grubu, doğduğu topraklara vefa için, 'Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılı'nda, bu stratejik savaşı, interaktif bir dijital belgesel haline getirdi. Bu topraklar için toprağa düşmüş vatan evlatlarını anmak üzere hazırlanan belgesele, 'Çanakkale'nin Evlatları/Sons of Gallipoli' adı verildi. Türkçe ve İngilizce versiyonlarıyla canakkaleninevlatlari.com ve sonsofgallipoli.com adreslerinden izlenebilen belgeselde, bir asır önce gerçekleşen Çanakkale Savaşı'na bugünün annelerinin gözünden bakılıyor.

Uluslararası bir ekibin, global bir bakışla hazırladığı belgesel, 11 bölümlük bir film, 300 belgeden oluşan bir belge arşivi ve savaşın yaşandığı bölgeye dair 38 interaktif haritadan oluşuyor. Belgeselde, biri Türk biri Anzak iki anne, kendilerini 100 yıl önce evlatlarını cepheye gönderen annelerin yerine koyuyor ve onların yaşadıklarını, savaşın ne ifade ettiğini anlamaya çalışıyor."

Belgesel projesinin, Çanakkale'nin bir barış kenti olmasına da katkı sağlayacağına inandıklarını ifade eden Sarantopoulos, "Sosyal medyada büyüyüp gelişmesini hedeflediğimiz 'Çanakkale'nin Evlatları' belgeselini, dijital enstalasyonla desteklemeye devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Açıklamada yer alan bilgilere göre, "Stevie" ödülleri, 23 Ekim 2015'te Kanada Toronto'daki Ritz Carlton Hotel'de düzenlenecek bir törenle sahiplerini bulacak.

Kaynak: AA