Dirmil Yağlı Pehlivan Güreşleri

Altınyayla ilçesinde bu yıl 28'incisi düzenlenen Dirmil Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde Recep Kara başpehlivanlığı kazandı.

Dirmil Yağlı Pehlivan Güreşleri
Altınyayla Belediyesi tarafından ilçe merkezindeki alanda düzenlenen güreşlere çeşitli illerden 258 sporcu katıldı. Güreşlerde yarı finalde Arif Akın'ı yenen Ali Gökçen ile Kaan Kaya'yı mağlup eden Recep Kara finalde mücadele etti.

Oldukça çekişmeli geçen final mücadelesinde Gökçen'i yenen Kara, başpehlivan oldu. Güreşlerde dereceye girenlere kupa ve madalyaları Burdur Valisi Hasan Kürklü, AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Güreş alanına asılan "Her türlü terörü lanetliyoruz" yazılı pankart ilgi çekti.

Güreş ağalığını ise 55 bin lira veren iş adamı Gazi Türen kazandı.

Kazandığı güreş ağalığını Başbakan Ahmet Davutoğlu'na atfettiğini açıklayan Türen, "Geçen yıl da güreş ağasıydım. Bu sene de ağalığı aldım. Sayın vekilimizin aracılığıyla Başbakanımıza hediye etmek istedim. Vekilim de buradaydı, güzel bir jest olacağını düşündüm. İnşallah hayırlara vesile olur. Güreşlerin ileriki senelerde de yaşatılması için var gücümüzle çalışacağız" dedi.

Milletvekili Reşat Petek ise dostuna değil düşmanına bile insanlık öğretmiş bir milletin evlatları olduklarını söyledi.

Bu aziz milletin güreşi, onun ahlakını ve ilkelerini yaşadığını ve bütün dünyaya yaşattığını belirten Petek, şunları kaydetti:

"Ama böyle bir günde kahpelikle, alçaklıkla bizim milletimizin şerefli evlatlarına, askerimize, polisimize, günahsız hemşiremize, doktorumuza, sade vatandaşımıza pusu kurarak onları şehit eden namertleri, teröristleri burada lanetliyorum. Bu lanetimizi Dirmil meydanından bütün dünyaya haykırıyorum. Şu er meydanında yiğitliğini gösteren aziz milletimiz, şehit kanlarıyla sulanmış aziz vatanımızı teröristlere, onların uzantılarına asla teslim etmeyecektir. Kanının son damlasına kadar ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırarak mücadelemize devam edeceğimizi, erlerimizin ve yiğitlerimizin huzurunda vekiliniz olarak ilan ediyorum."

Petek, güreş ağalığı hediyesini Başbakan Davutoğlu'na ileteceğini ifade etti.

Kaynak: AA