Dağıstanlı Sanatçı Ahmet Ahmedov Konya'da Konser Verdi

Dağıstanlı halk sanatçısı Ahmet Ahmedov, Konya’nın Hüyük ilçesinin Çavuş mahallesinde bu yıl 6.’sı düzenlenen Uluslararası Anadolu’ya Şükran Buluşmaları Festivalinde konser verdi. Ahmedov, konserde seslendirdiği değişik tarzdaki Türkçe şarkılarla meydanı dolduran kalabalığı coşturdu.

Dağıstanlı Sanatçı Ahmet Ahmedov Konya'da Konser Verdi
Cumhuriyet meydanında devam eden festivalin 3’üncü gününde sahneye çıkan ve dünya üzerindeki 4 kontrtenör özellikteki sanatçıdan biri kabul edilen Ahmedov’un Türkiye’de iki albümü piyasaya çıktı. Ahmedov, Rusya’daki sanat çalışmalarının genelde Türkiye’nin dışarıda tanıtılmasına yönelik olduğunu ifade etti.

Ahmedov, bu çerçevede, Hz. Mevlana ile Yunus Emre’nin eserlerini Rusya’ya çevirdiklerini ve onları seslendirdiklerini belirterek şöyle konuştu: "Amacımız, Türkiye’yi dışarıda daha iyi tanıtmak, Türkiye’nin ve Türk milletinin manevi değerlerini dünyaya daha iyi tanıtmak istiyoruz. Türk milleti, rahatlıkla diyebilir ki, ‘Ben Mevlana’yım, ben Yunus Emre’yim, iki senedir Yunus Emre maneviyatı üzerinde Rusya’da çalışıyoruz. Onu daha iyi tanıtmaya çalışıyoruz. ‘Sevelim, sevilelim’ diyen Yunus Emre öyle evrensel mesajlar vermiş ki, seven insan, sevilmeye mahkumdur” diye konuştu.

Ahmedov, ardından Mevlana’nın eserlerinden, Yunus Emre’nin söz ve şiirlerinden oluşan ve albümünde de yer alan şarkılarını seslendirdi. Şükran köyü mahallesindeki kerpiç evlerde yaşayan sanatçılar, köye festival nedeniyle gelen sanatçılara seslendirdiği parçalarda yaptıkları danslarla eşlik etti. Festivalin konser bölümünde İspanyol Müzik Grubu Marokkn Roll, Aslı Jackson ve yöresel sanatçılar sahneye çıktı.

Festival kapsamında, meydanda gösterime giren sinema filmi “Çakallarla Dans 3”ün senaristi Ali Tanrıverdi, filmin izlenmesinin ardından çıktığı sahnede bir konuşma yaptı. İlki sinemalarda 250 bin kişi tarafından izlenen filmin internet üzerinde geniş bir yayılım sağlayıp bir televizyon kanalında yayınlandıktan sonra 16 milyon gibi bir izlenme rakamına ulaştığını anlatan Tanrıverdi, ardından çevrilen filmin ikincisinin 1 milyon, üçüncüsünün 1 milyon 700 bin kişiye ulaştığını, bundaki başarının halkın içinden bir film olmasından kaynaklandığını söyledi.



Tanrıverdi, düzenlenen organizasyon için Sonsuz Şükran Köyü Derneği Başkanı Mehmet Taşdiken’e teşekkür ederken, bu tür organizasyonların İstanbul’da bile olmadığını, buradaki çalışma ve etkinliklerin kıymetinin çok iyi bilinmesi gerektiğini kaydetti.

Kaynak: İHA