7. Sünnet Şöleni Birlik Ve Beraberlik İçinde Kutlandı

Kartepe Belediyesi’nin Geleneksel Sünnet Şöleni, bu sene de Meşelik Park’da renkli görüntüler eşliğinde yapıldı.

7. Sünnet Şöleni Birlik Ve Beraberlik İçinde Kutlandı
Kartepe Belediyesi tarafından artık geleneksel hale getirilen Sünnet Şöleni yedinci kez Kartepe Meşelik Park da düzenlendi.

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in ev sahipliğinde gerçekleşen şölene Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş, Kartepe İlçe Müftüsü Mustafa Nurgün, Kartepe Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Türker, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve Kartepeli vatandaşlar katıldı.

Kartepe Merkez Park Cami Müezzini Murat Saka’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle ile başlayan tören, sünnet duası ile devam etti. Şölende çocuklara balon, şeker, pamuk şeker ikramları yapılırken, ailelere de etli pilav, ayran ve tatlı ikram edildi. Palyaçolar eşliğinde çeşitli oyunlar oynayan çocuklar, şölen yerindeki oyun alanlarında keyifli vakitler geçirdi.

Sünnet duasının ardından bir selamlama konuşması yapan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Çok kıymetli misafirler, Kartepe Belediyemiz’in her yıl düzenli olarak yaptığı sünnet şölenimize hoş geldiniz. Burada bulunan 115 çocuğumuzun ilk mürüvvetlerini hamt olsun hep beraber gördük ama öncelikle bir konuya değinmek istiyorum. Ülkemiz son günlerde tarifi zor acılar yaşamakta. Vatan uğruna şehit düşen kamu görevlilerimize Allahtan Rahmet, kederli ailelerine ise başsağlığı dilemek istiyorum. Bugün ki sünnet törenimizde elbette buruk geçmekte. Ülkemiz çok zor bir sınavdan geçmektedir. Birlik ve beraberliğimizi hazmedemeyenler, ülkemizde yaşatılan kardeşlik iklimini yok etmek adına mücadele etmektedirler. Şunu herkes bilmelidir ki vatanımızı bölmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Ülkemizin sahip olduğu en büyük zenginlik, hiç kuşkusuz işte bu sahip olduğu genç nüfustur” dedi.

Kaynak: İHA