Tava Ciğeri Yine Ekranları Süsleyecek

Show Tv’de yayınlanan ‘Lezzet Yolculuğu’ adlı program Edirne’de tava ciğerinin yapılışını ekranlara taşıyacak.

Tava Ciğeri Yine Ekranları Süsleyecek
Edirne’nin meşhur Tava Ciğeri’nin yapılışının anlatıldığı programda Edirne’nin tarihi dokusuna da değinilecek. Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, programda konuk olarak Edirne ciğerinin lezzetini anlattı. Lezzet Yolculuğu adlı televizyon programının sunucusu Turgay Başyayla, Edirne’ye her zaman gelip programlar yaptığını belirterek, bu sefer Trakya’yı kapsayan bir program yapacaklarını söyledi.



TARİHİ ZENGİNLİĞİ NEDENİYLE 1 BÖLÜM EDİRNE’YE AYRILDI

Trakya’nın tarih ve kültür bakımından çok zengin olduğu için 2 bölümün 1 tanesini Edirne’de çekeceklerini kaydeden Başyayla, "Bu bölümlerde Trakya Bölgesi’nin tamamını anlatacağız. Trakya’nın yöresel lezzetlerinin, gezilesi görülesi yerlerini tarihi dokusunu anlatacağız. Bu programda Trakya’nın dokusuna da değineceğiz. O zengin kültürünün yanında eğlenceli halleri, halk türküleri, halk oyunları tarihi mekanları gibi yerleri anlatacağız. Özellikle de yöresel lezzetlere ağırlık vereceğiz. Programımızın yüzde sekseni yöresel lezzetler üzerine kurulu bir program. Bunun yanında türküler, halk oyunları, yöresel şive, teyzelerimiz, amcalarımız nasıl konuşurlar bunlar da yer alacak. Kısacası Trakya kültürünü anlatacağız. Trakya’yı anlatırken bunun büyük bir kısmını Keşan ve Edirne oluşturacak" dedi.

"İŞİN GÜZEL YANI, EDİRNE’NİN TANITIMINA KATKIDA BULUNMAK"

Program çekiminin Edirne’de yapılmasının gurur kaynağı olduğunu dile getiren Bahri Dinar, "Lezzet Yolculuğu yolun sonu olan Edirne’ye uğradı. Edirne ciğeri olmadan Edirne anlatılamaz. Hep beraber ekip halinde geldiler, güzel bir program çekiyoruz. Bu işin en güzel yanı Edirne’nin tanıtımına katkıda bulunmaktır. Ben pencereye bu açıdan bakıyorum. Show Tv’de mükemmel bir şekilde bunu yapacak. Kurban bayramına yakın zamanda yayınlanacak olan programımız tam da turistleri beklediğimiz zamanda bizim sesimizi duyuracaklar. Böyle bir şey yaptıkları için Show Tv ve lezzet yolcularına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA