Sakarya'da Bin 97 Kişi Boğulmaktan Kurtarıldı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Ayhan Orhan Arancı, Karasu, Kaynarca ve Kocaali sahillerinde bin 97 kişinin boğulmaktan kurtarıldığını bildirdi.

Arancı, gazetecilere yaptığı açıklamada, kuzey sahillerinde vatandaşın huzurlu tatil geçirmesi için çalışmalara aralıksız devam ettiklerini söyledi.

Boğulma olaylarının yaşanmaması için vatandaşı bilinçlendirdiklerini, broşür dağıttıklarını, kumsala yakın tehlikeli bölgelere uyarıcı tabela yerleştirdiklerini belirten Arancı, 45 cankurtaranın bir zodyak bot ve 7 jet skiyle sahil şeridini kontrol ederek boğulma vakalarına anında müdahalede bulunduğunu kaydetti.

Arancı, 10 kişilik büyükşehir İtfaiyesi sualtı kurtarma ekibinin de sahilde hazır bekletildiğini ifade ederek, "Gözetleme kulelerinden vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamaya çalışıyoruz. Bu kapsamda Kaynarca'da 27, Karasu'da 989 ve Kocaali'de 85 kişi olmak üzere şu ana kadar bin 97 vatandaşımızı boğulmaktan kurtardık" diye konuştu.

Vatandaşların Karadeniz'de kıyıdan denize doğru oluşan ve "rip" adı verilen akıntıya karşı dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayan Ayhan Orhan Arancı, şu uyarılarda bulundu:

"Vatandaşlarımızın sadece yüzme bilmesi yetmiyor. Dibe çeken akıntıya karşı mutlaka duyarlı olmaları gerekiyor. 60 kilometrelik hızı aşabilen bu akıntılara karşı vatandaşlarımızın tabela uyarılarını dikkate almalarını istiyoruz. 'Karadeniz'de yüzelim ama üzmeyelim' sloganıyla başladığımız sezonu huzurlu şekilde tamamlamak niyetindeyiz. Vatandaşlarımızı daha dikkatli olmaya davet ediyoruz."

Kaynak: AA