Kralın Yatı Yine İhya Edecek

Geçtiğimiz ay geldiği Muğla’nın Marmaris ilçesinde 360 bin liralık yakıt alan Ürdün Kralı Abdullah’ın sahibi olduğu ve dünyanın en büyük 100 yatı arasında gösterilen 82 metre uzunluğundaki Sarafsa adlı yat, bir kere daha Marmaris’e demirledi. Sarafsa’nın yine yakıt ikmali için geldiği öğrenildi.

Kralın Yatı Yine İhya Edecek
Ürdün Kralı Abdullah’ın, karısı Kraliçe Rania ile sık sık seyahate çıktığı 82 metre uzunluğunda, 4 katlı ve üzerinde helikopter pisti bulunan 1998 yapımı lüks yatı sabah saatlerinde Marmaris Limanı’na demirledi. Sarafsa’ya denizden teknelerle, karadan da TIR’larla yakıt dolduruldu. Yatta Kral Abdullah ve yakınlarının olup olmadığı öğrenilemezken, ilçeye bir günde en az 500 bin lira bırakacağı belirtildi. Sarafsa’nın, yakıt ikmalinin ardından Akdeniz’e açılacağı öğrenildi.

Sarafsa, 2010 yılında yapılan bir araştırmada dünyanın en büyük 100 yatı arasında 55’inci sırada gösteriliyor. 4 katlı yatta, katlar döner merdivenlerle birbirine bağlanıyor. 12 kişinin aynı anda misafir edilebildiği yatta 20 personel görev yapıyor. Mermer döşemeli zeminlerin yerden ısıtmalı olduğu yatın muslukları ise altın kaplamalı. Yatın kraliyet yatak odasında hidrolik sistemle 35 derece eğilebilen bir duvar ve bu duvarın içinde dev bir ekranın yanı sıra 31 adet küçük ekran yer alıyor. Her türlü lüksün düşünüldüğü Sarafsa’da ayrıca jakuzi, spor odası, yemek salonu ve çalışma ofisi gibi bölümler de mevcut.
Kaynak: İHA