Kartepe Belediye Başkanı Üzülmez'in Hedefi Sosyal Belediyecilikte Örnek Olmak

Kartepe’yi hak ettiği yönetime ve hizmete kavuşturmak için çıktığı hizmet yolunda 41 vizyon projesi yanında sosyal belediyecilikte de örnek teşkil etme hedefindeki Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “İhtiyaç sahibi hemşerilerimizin dertlerine ortak olmak ve yardımlarımızla çözüm yolları üreterek sıkıntılarını asgariye indirmek için çalışıyoruz” dedi.

Kartepe Belediye Başkanı Üzülmez'in Hedefi Sosyal Belediyecilikte Örnek Olmak
Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Yönetim tarzımız gereği olarak emanetini üstlendiğimiz hemşerilerimizin sıradan belediyecilik hizmetinin yanında sosyal belediyecilik gereklerini de yerine getirme gayreti içerisindeyiz. Bu anlamda Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz ile ilçemizdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın dertlerine ortak olmak ve yardımlarımızla çözüm yolları üreterek sıkıntılarını asgariye indirmek için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Kartepe ilçesinde klasik belediyecilik hizmetleri yanı sıra sosyal belediyecilik anlayışını da oturtmak adına yürütülen çalışmaları Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in talimatları doğrultusunda gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Sosyal Yardım İşleri Müdürü İsmail Er, “Kartepelilerin sosyal durumlarıyla, refahlarıyla ilgilenerek, imkanlarını genişleterek onlara asgari bir yaşam standartı sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

Sosyal Yardım İşleri Müdürü Er, “Sağlık alanında Kartepelililerin ihtiyaç duyduğu psikolojik danışmanlık hizmetleri, 65 yaş ve üzeri ve yatalak hastalara verilen YAŞ-BAK hizmeti, yatalak hastalara yönelik hasta yatağı ve hasta bakım hizmetleri Sağlık Birimi ekibimiz tarafından veriliyor. İlçede dar gelirli ailelerin çocuklarına kırtasiye yardımı, öksüz, yetim ve ihtiyaç sahibi çocukların giydirilmesi, engellilik konusunda duyarlılık ve farkındalık yaratmak, engelli bireyleri toplumla bütünleştirmek ve topluma kazandırmak adına yapılan faaliyetler ve engellilere tekerlekli sandalye yardımlarını da sosyal yardım birimi ekiplerimizle yürütüyoruz” ifadelerini kullandı.

Sosyal belediyeciliğin gerekleri arasında yer alan evinde bakıma muhtaç, yaşlı veya kimsesiz vatandaşlara yönelik ilçede uygulanan sıcak yemek dağıtımı, ihtiyaç sahibi ailelere evlerindeki tamir ve tadilat gibi onarım desteği verilmesi, ramazan aylarında erzak paketi yardımı konularında da faaliyette bulunduklarını belirten Müdür Er, Kartepe sınırları içerisinde ikamet eden; hastalığından, yaşlılığından, kimsesi veya geliri olmayan yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi herkese ulaşmaya çalıştıklarını kaydetti.

Müdür Er, “Yerel yönetimlerin görevi olmamasına rağmen istihdam konusunda Kartepe Belediyesi Sosyal Yardımlar Müdürlüğü’ne bağlı hizmet veren İşkur Ofisi ile ilçede ikamet eden gençlere iş bulmaları konusunda yardımcı ve aracı olmaktayız” dedi.

Hoş Geldin Bebek hizmetiyle Kartepelilerin mutluluğuna Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez adına ortak olduklarını belirten Müdür Er, “İyi günde olduğu gibi kötü günde de vatandaşları yalnız bırakmayan Kartepe Belediyesi yeni bebek sahibi olan ailelerin sevinçlerini de başkanımız adına paylaşıyor. Öte yandan asker ailelerimize de destek amacıyla 193 Asker Ailemize, her ay aile başına 135 TL Asker Aile Yardımı yapıyoruz. Başkanımız Hüseyin Üzülmez’in talimatları çerçevesinde, Kartepe sınırları içerisinde ikamet eden tüm gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşma hedefiyle yürüttüğümüz sosyal belediyeciliğin gerekleriyle ilgili müdürlüğümüzün çalışmalarını, sistemli ve düzenli olarak çeşitlendirerek devam ettirmekteyiz. Hedefimiz belediyemizin elinin değmediği ihtiyaç sahibi ve Kartepeli bırakmamak” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA