Kadınlarda Cinsel Organ Estetiğiyle Psikolojik Düzelme

Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Nazmi Bayçın, “Yapılan araştırmalarda cinsel sorunları olan kadınların dörtte birinden fazlasının partnerleri ile bu konuları konuşamadıkları ve bu sorunları çözmek adına hiçbir girişimde bulunmadıkları ortaya çıkmıştır” dedi.

Kadınlarda Cinsel Organ Estetiğiyle Psikolojik Düzelme
Kadınlarda cinsel organ estetiği ve çözüm yöntemleri konusunda açıklamalarda bulunan Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Nazmi Bayçın, kadınların cinsel organ estetiğinin onları nasıl etkilediği ile ilgili şöyle konuştu:

“Dışarıdan çok güzel görünen bir kadın bile aslında psikolojik olarak kendi vücudu ile ilgili sıkıntı duyabilir. Bunun nedeninin başında cinsel organ estetiği yatmaktadır. Bu kadınların birçoğu kendi cinsel organlarının görüntüsünden oldukça rahatsızdır ve bu konuyu ağırlıklı olarak kimse ile paylaşamazlar. Bu durum uzun süre devam ettiğinde kadınların yaşam kalitesinde oldukça büyük bir düşüş meydana gelebilir. Cinsellikten uzak durmaya çalışan ya da yeterince zevk alamayan kadınların bu psikolojik durumlarının altında aslında cinsel organlarının estetiği ile ilgili yaşadıkları hoşnutsuzluk yatar. Kadınların bir bölümü kendi cinsel organlarının görüntüsünü itici bulabilir. Bu durumu dışarı açamadıkları gibi kendi zihinlerinde de çözüm bulmaya çalışmazlar. Sadece bu hoşnutsuzluğu bilinç altına doğru iterler. Aslında gerçekten kolay tedavi yöntemleri olmasına rağmen birçok kadın tedavi için uzman doktorlara bile yanlış anlaşılacakları kaygısıyla başvuramaz. Yapılan araştırmalarda cinsel sorunları olan kadınların dörtte birinden fazlasının partnerleri ile bu konuları konuşamadıkları ve bu sorunları çözmek adına hiçbir girişimde bulunmadıkları ortaya çıkmıştır.”

“KADINLARIN BİR BÖLÜMÜ CİNSEL ORGANLARININ GÖRÜNTÜSÜNDEN RAHATSIZ”

Opr. Dr. Nazmi Bayçın şu bilgileri verdi: “Daha önceki dönemlerde kadınlardaki cinsel sorunların ağırlıklı olarak psikolojik kaynaklı olduğu belirtiliyordu. Ancak son yıllarda yapılan çalışmalar fiziki ve estetik sorunların kadınlarda ciddi anlamda sorunların ortaya çıkmasına neden olabiliyor. 2000’li yılların başlarından itibaren ülkemizde yaşanan ekonomik gelişmelerle birlikte kadınların ekonomik hayattaki rollerinde de büyük değişim yaşandı. Ekonomik ve kültürel olarak ciddi noktalara gelen kadınlar vücutlarını ve cinselliklerini daha iyi tanımak için çaba sarf etmeye başladı.

Tabii bu estetik açıdan sorunlu olan yanlarını görmelerine neden oldu. Kadınların daha önceleri farkında olmadıkları bu durumdan sıkıntı duymalarına ve onlarda psikolojik sıkıntılar oluşmasını sağladı.”

Opr. Dr. Nazmi Bayçın, kadınların büyük çoğunun kendi cinsel organlarının zaman içinde şeklinin eski halini kaybetmesinden, biçiminden, renginden ve görüntüsünden rahatsız olmaya başladığını söyledi.

Bu nedenle cinselliklerini tam yaşayamadıklarını anlatan Bayçın, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kadının doğum yapması sonrası genişleyen ve bollaşan vajinal yol ve vajina nedeniyle hem kadın hem de partnerinin cinsel ilişkiden aldığı zevk ciddi anlamda azalıyor. Ayrıca cinsel vajinada meydana gelen bu esneme ve genişleme sonrasında kadınlar öksürdüklerinde, hapşırdıklarında ve çok güldüklerinde altlarına kaçırma problemi yaşayabilir. Sayılan tüm bu nedenlerle cinsel oran estetiği operasyonu gerçekleştirmek gerekli olmaktadır.”

“ŞEKİL BOZUKLUKLARI AİLE SORUNUNA DÖNÜŞEBİLİR”

Estetik Cerrahi Uzmanı Dr. Bayçın, kadınların cinsel organları ile ilgili estetik kaygılar konusunun çok önemli olduğunu belirtti.

Opr. Dr. Nazmi Bayçın açıklamalarının devamında şunları söyledi: “Kadınlar tarafından cinsel organ estetiği ile ilgili en çok şikayet edilen nokta iç dudak büyüklüğünden kaynaklanan sarkık görünümlerdir. Bu sorunun temelinde cinsel organda yer alan iç ve dış dudağın uzun, koyu renkli, normalinden kalın, sarkık ve etli olması yatar. Kadınlar nasıl burunlarının görünümünden rahatsız oluyorlarsa partnerlerinin gördüğü cinsel organlarındaki estetik sorunlardan da o nebzede rahatsız olur. Cinsel organlarının görüntüsünü beğenmeyen kadınlar dar pantolon ve bikini giymekten kaçınır. Eşlerinin onları çıplak görmesini istemez onlarla ağırlıklı olarak karanlık ortamlarda birlikte olmak isterler. Bir süre sonra bu isteksizlik sevişme sıklıklarını oldukça düşürür. Sonrasında da cinsel yönden tatmin olamayan mutsuz bir çift ortaya çıkabilir. Cinsellik çift taraflı bir olgu olduğu için taraflardan birisi mutsuz ise bu çiftin her ikisinin de mutsuzluğuna neden olmaktadır. Uzun süre devam ettiğinde aile hayatında ciddi olumsuzluklara neden olur. Sayılan nedenleri dikkate alırsak cinsel organ estetiği aslında olmazsa olmaz gereksinimlerden biridir. Günümüzün ne istediğini bilen kadınları bu sorunun aşılabileceğinin bilinci ile doktorlarına başvurarak bu sıkıntıdan kurtulmak için gerekenlerin yapılmasını sağlamaktadırlar.”

“CİNSEL ORGAN ESTETİĞİ AMELİYATIYLA GELEN MUTLULUK”

Kişiye özel ameliyat tasarlayarak gerçekleştirdiği cinsel organ estetiği ameliyatlarının kadınların mutluluğuna büyük katkı sağladığını belirten Dr. Nazmi Bayçın, açıklamalarını şöyle tamamladı: “Kültürel, ekonomik, sosyal düzeyin yükselmesi sonrasında kadınlar diğer konularla birlikte cinsel hayatlarında da daha iyi bir durumun yakalanması için çalışıyor. Bu nedenle cinsel organ estetiği ameliyatlarının sayısı artmaktadır. Cinsel organının görünümü değişen kadının kendine olan güveni artmakta, cinsel ilişkiden aldığı zevk seviyesi yükselmektedir. Kadınların vajina estetiği ameliyatları ile psikolojik olarak büyük bir rahatlamaya ulaşacaklarının anlaşılması; vulva, vajina ve genital bölge estetik ameliyatlarının önemini artırmıştır. Bu noktada amaç kendi cinsel organının görüntüsünden oldukça rahatsız olan kadının psikolojisini günümüzün gelişmiş estetik cerrahi imkanları ile düzeltmek ve tekrar o mutlu kadınları hayata kazandırmaktır.”
Kaynak: İHA