Cibali Karakolu Açıkhava'da Sahnelendi

Muammer Karaca ve Refik KordağŸ'ın Türkçe'ye uyarladığŸı "Cibali Karakolu", bir kez daha izleyiciyle buluşŸtu.

Cibali Karakolu Açıkhava'da Sahnelendi
Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda sahnelenen müzikale ilişŸkin AA muhabirine açıklamada bulunan başŸarılı oyuncu Zihni Göktay, müzikalin 1951 yılında sahnelenmeye başŸlandığŸını belirterek oyunu müzikal hale kendilerinin getirdiğŸini söyledi.

Oyunu izlemeye ilk gittiğŸinde içeri alınmadığŸını aktaran Göktay şŸu bilgileri verdi:

"Cibali Karakolu 1951 yılında, ben 7 yaşŸındayken başŸlamışŸtı ama o zaman beni almamışŸlardı. 10 yaşŸında bu oyunu izlemişŸtim. O zamanlar benim yapıma aykırı bir rol olsa da 'komiser Cafer Sabah' rolünü çok sevmişŸtim."

Oyunun aslında üç perdeden oluşŸtuğŸunu kaydeden Göktay, "Oyunun serim, düğŸüm ve neticesi vardır. Biz iki ve üçüncü perdeleri birleşŸtirip oyunu iki bölüm yaptık. İçindeki parçalar fazla olunca ve benim doğŸaçlamalarım eklenince oyunun süresi kabardı. Birkaç şŸarkıyı kaldırdık. İki perdeye düşŸürünce oyunu üç saate bağŸladık" dedi.

Zihni Göktay'ın yanı sıra Berrin Koper, Cem Karakaya, Cem Uras, Deniz YeşŸil Mavi, DoğŸan Altınel, Ertan Kılıç, Hülya Arslan, İbrahim UlutaşŸ ve Tarık şžerbetçioğŸlu'nun rol aldığŸı müzikalin koreografisini Senem Oluz, kostüm tasarımını Canan Göknil, sahne tasarımını ise Rıfkı Demirelli üstlendi.

Henri Keroul ile Albert Barre'ın yazdığŸı ve ilk kez 1904'te Fransa'da sahnelenen oyunda, öğŸrenilmişŸ kadın erkek ilişŸkileri başŸta olmak üzere, paranın ilişŸkilerdeki etkisi, çeşŸitli kurumlardaki eksikliklerin neden olduğŸu yetersizlik gibi konular işŸleniyor.

Kaynak: AA