Süt Sığırı Dördüz Doğurdu

Balıkesir'in Kepsut ilçesinde, üretici İbrahim Bodur'un, zayıf düştüğü için kesmeyi planladığı süt sığırı, dördüz buzağı yavruladı.

Süt Sığırı Dördüz Doğurdu
Bodur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 53 yaşında olduğunu ve 25 yıldır hayvancılıkla uğraştığını belirterek, ilk kez dördüz bir doğumla karşılaştığını söyledi.

Kendisine ait başka bir süt sığırının 4 yıl önce üçüz yavruladığını dile getiren Bodur, şöyle konuştu:

"Saat 03.30-04.00 gibi eşim, gebe sığırın sesine uyanıp bakmaya gitti. Bir bakıyor, üç buzağı doğurmuş. Hemen beni çağırdı. Heyecanla gittim bir baktım, hayvan yerde halen sancı çekiyor. Ne oldu diye meraklanırken bir tane daha doğurdu. İlçede daha önce hiç dördüz doğuran hayvan duymadım. Veteriner çağırdık. Dördüzlerden biri çok zayıf olsa gerek, doğumdan hemen sonra öldü."

İbrahim Bodur'un eşi İsmigül Bodur ise dördüz doğuma veterinerin de çok şaşırdığını anlattı.

Veterinerin, ömründe ve meslek hayatında böylesini hiç görmediğini söylediğini aktaran Bodur, "Kaç yıldır zayıf diye kestirmeyi düşünüyorduk. Buzağıdan beri bizdeydi ve 10 yaşına geldiği için yaşlandı, zayıf düştü. Bu yıl da doğursun diye bekliyorduk. Bu yıl kesime göndermeyi düşünüyorduk ama dördüz doğurdu" ifadelerini kullandı.

- Kesilmekten kurtulabilir

Bodur, veterinerin tavsiyesine göre hayvanı kesime gönderip göndermeyeceklerine karar vereceklerini söyledi.

Dördüz doğuma sevindiklerini ancak buzağılardan birinin ölümüne üzüldüklerini ifade eden Bodur, "Keşke dördüncü de yaşasaydı. Sabah gelen sütçü, 'Birinin öldüğüne değil üçünün yaşadığına sevinin' dedi" diye konuştu.

Kaynak: AA