Kanuni'nin Mirasının Restorasyonu Durduruldu

Muğla Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Kanuni Sultan Süleyman'ın Rodos seferi sırasında Yatağan ilçesinde yaptırdığı mescit, han ve köprünün restorasyon çalışmalarının durdurulduğunu bildirdi.

Kanuni'nin Mirasının Restorasyonu Durduruldu
Vali Yardımcısı ve Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanı Fethi Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Büyükşehir Yasası ile kapatılan Bozüyük belde Belediyesinin talebi üzerine beldedeki han, köprü ve mescit restorasyonu ve çevre düzenlemesi işinin yapılabilmesi için Muğla Valiliğinin destek vermesinin uygun görüldüğünü belirtti.

Restorasyon çalışmalarına 1 milyon 258 bin lira ayrıldığını bildiren Özdemir, "Bozüyük Belediyesinin tüzel kişiliği sona erdikten sonra iş, Yatağan Belediyesi'ne aktarılmıştı. Yatağan Belediyesi de restorasyonu 22 Aralık 2014'te ihaleyle sözleşmeye bağladı" dedi.

Yatağan Belediyesi'nin Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'na hak ediş ödeme talebi üzerine inceleme yapıldığını anlatan Özdemir, şunları kaydetti:

"Yapılan denetim sonucunda, hak edişlere bağlanan nakdi gerçekleşme ile yapılardaki fiziki gerçekleşme arasında büyük farklılık olması nedeniyle ödeme yapılamadı. Ayrıca, uygulama projesi ile yapım aşamasında ortaya farklılıklar çıktı. Bunun üzerine restorasyon çalışmalarının durdurulmasına karar verildi. Uygulama projesi ile yapım aşamasında ortaya çıkan yeni veriler dikkate alınarak projede revizyon yapılacak. Restorasyon buna göre yeniden başlatılacak."

Kanuni Sultan Süleyman'ın Rodos seferi sırasında Yatağan ilçesine bağlı Bozüyük Mahallesi'nde yaptırdığı ve birkaç yıl önce defineciler tarafından talan edilen yaklaşık 500 yıllık mescit, han ve köprünün turizme kazandırılması için geçen yıl sonunda restorasyon çalışması başlatılmıştı.

Kaynak: AA