Trabzon'da Yolların Bakımı İçin Seyyar Konkasör Kuruldu

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Akçaabat ve Çarşıbaşı ilçelerindeki birçok kırsal mahallenin stabilize yollarının bakımını yapabilmek amacıyla bölgeye seyyar konkasör kurdu.

Trabzon'da Yolların Bakımı İçin Seyyar Konkasör Kuruldu
Trabzon Büyükşehir Belediyesi kırsal mahallelerin yol sorunlarını ortadan kaldırmak için yeni projeler geliştirmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, Akçaabat ve Çarşıbaşı ilçelerinde bulunan 13 kırsal mahalledeki stabilize yollarının bakımını yapabilmek amacıyla Akçaabat’ın Karaçayır Mahallesi’nde seyyar konkasör kurdu. Burada seyyar konkasör ile elde edilen malzemeyle Akçaabat’ın Aydın, Ağaçlı, Karaçayır, Çilekli, Adacık, Çamlıca, Meşeli, Karapınar ve Eskiköy mahalleleriyle Çarşıbaşı ilçesinin Yavuz, Yeniköy, Samsun ve Taşlıtepe mahallerindeki stabilize yollarının bakımı yapılacak. Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı bu uygulama ile maliyetten önemli ölçüde tasarruf edileceği gibi bölgedeki stabilize yollar kısa sürede bakımdan geçirilebilecek.

Bölgelerinde gerçekleştirilmekte olan bu çalışmadan ötürü yetkililere teşekkür eden Çilekli Muhtarı İsmail Verep, Trabzon’un büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla eskiye oranla çok daha fazla yatırım almaya başladıklarını ifade ederken, “Büyükşehir olmanın nimetlerinden yararlanıyoruz. Bizim mahallelerimiz ilçe merkezinde oldukça uzak mesafede. Buraya ilçeden malzeme getirmeye kalksanız çok maliyetli oluyor, ayrıca günde en faz bir iki kamyon malzeme geliyor. Şimdi Büyükşehir Belediyemiz burada taş kırıyor ve bu malzeme ile yollarımızın bakımı yapılıyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na bu çalışmalarından ötürü teşekkür ediyoruz” dedi.

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrüçüoğlu ise, Trabzon il genelinde büyük bir yol asfaltlama ve betonlama seferberliği içinde olduklarını hatırlatarak, “Asfalt ya da betonlanma yapmayacak olduğumuz stabilize yollarımızın da bakım onarımlarını en güzel şekilde yapmak istiyoruz. Bu nedenle Karaçayır’da bulunan ocağımıza seyyar konkasör kurduk. Burada stabilize yollarımızın bakımını yapmak için son derece kaliteli bir malzeme elde ediyoruz. Bu malzemeyle bölgedeki kırsal mahallelerin stabilize yollarını elde geçireceğiz, gerekli bakım onarımlarını en güzel şekilde yapacağız. Malzemeyi burada elde ettiğimiz için daha az masrafla çok daha fazla iş yapmış olacağız. Bu şekilde her yıl tekrarlayacağımız çalışmalarla Trabzon il genelinde yol sorunlarını önemli ölçüde ortadan kaldıracağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA