Suşehri'de Devlet Desteğiyle Kurulan Seralarda Ürün Hasadı

Sivas'ın Suşehri ilçesinde devlet desteğiyle kurulan seralarda ürün hasadına başladı.

Suşehri'de Devlet Desteğiyle Kurulan Seralarda Ürün Hasadı
Suşehri Kaymakamı Kadir Perçi, Belediye Başkanı Fazlı Yüksel ve İl Özel İdaresi İl Tarımsal Hizmetler Müdürü Fahri Keskin, İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ile Suşehri Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı tarafından Aşağısarıca ve Solak köylerinde kurulan seralarda incelemelerde bulundu.

Seraların 3 mahalle ve 3 köyde kurulduğunu ifade eden Perçi, "Suşehri ilçemizde başlattığımız sera kurulum projesi kapsamında, Bostancık, Aşağısarıca ve Solak köylerimizle, Avculu, Kemalpaşa ve Göllüköy Mahallelerimizde bulunan 10 çiftçimiz için seralar kuruldu" ifadesini kullandı.

Seraların maliyetinin 185 bin 850 lira olduğunu ve bunun 92 bin 925 lirasının İl Özel İdare bütçesinden, geriye kalanının ise çiftçi katkısıyla yapıldığını belirten Perçi, "Her bir seranın büyüklüğü 504 metrekaredir. Amacımız bölgedeki seracılığı geliştirmektir. Çünkü Kelkit Vadisi bölgesi seracılıkta uygun ve verimli bir yapıya sahiptir. İnanıyoruz ki bu projenin diğer çiftçilerimiz içinde bir örnek teşkil edeceği kanaatindeyiz. Bizlerde bu projeyi geliştirerek, önümüzdeki yılda bin metrekare büyüklüğünde daha büyük seralar kurmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Perçi, seralarda üretilen, domates, salatalık, biber gibi sebzelerin bölgede satışa sunulduğunu ve organik olması nedeniyle vatandaşların rağbet gösterdiğini dile getirdi.

Kaynak: AA