Rektör Prof. Dr. Gündoğan'a Teşekkür Ziyareti

Aralarında Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD), Memur-Sen ve Eskişehir İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (EMSİAD) başkan ve yöneticileri, Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan’ı makamında ziyaret ettiler.

Rektör Prof. Dr. Gündoğan'a Teşekkür Ziyareti
MÜSİAD Şube Başkanı A. Vahap Satıcıoğlu, TÜMSİAD Başkanı Ali Engiz, Memur-Sen Başkanı Muammer Karaman ve ESİMDER Başkanı Mehmet Kepez’ın de katıldığı ziyaret sırasında, yaptığı aktif çalışmalardan dolayı Prof. Dr. Gündoğan’a Eskişehir sivil toplum kuruluşu, sanayici ve iş adamları olarak memnuniyeti ifade edildi. Heyet üyeleri, Anadolu Üniversitesi’nin üstlendiği Raylı Sistemler Test Merkezi hakkında ve üniversitede yapılan çalışmalar hakkında Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan’da detaylı bilgi alma fırsatı buldular.

RAYLI SİSTEMLER TEST MERKEZİ PROJESİ KALKINMA BAKANLIĞINDA BÜTÇE REVİZYON ONAYI BEKLİYOR

Prof. Dr Gündoğan ise, Türkiye’ye çok büyük bir getiri kazandıracak olan ve Eskişehir sanayisinin gelişmesini sağlayacak Raylı Sistemler Test Merkezi projesinin, Kalkınma Bakanlığında bütçe revizyon onayı beklediğini söyledi.

Heyet üyeleri de bu konunun hızlandırılması için sivil toplum kuruluşu olarak üzerilerini ne görev düşüyorsa üstleneceklerini, Eskişehir’in bu konuda kaybedecek zamanı olmadığı dile getirildiler

1 LİRAYA SABAH KAHVALTISI DA VERİLECEK

Anadolu Üniversitesi’ndeki çalışmalar ve öğrencilere sunulan hizmetlerle ilgili bilgi veren Prof. Dr. Gündoğan ise; öğrencilerin dengeli beslenmeleri için öğle yemeğinin yanında akşam yemeği de verilmeye başlandığını, yemeğin kalitesinden taviz vermeden sadece 1 TL’ye verilen öğle ve akşam yemeği hizmetinin yanında 2015 yılı sonunda tamamlanacak yeni yemekhane binasında yine 1 TL’ye sabah kahvaltısı vermeyi planladıklarını söyledi.



KÜTÜPHANE HALKIN DA HİZMETİNDE

Gündoğan, üniversite kütüphanesinde 7/24 hizmet sunduklarını, Ağustos ayında iç ve dış mekanları bakıma alınan kütüphanesinin 7 Eylül tarihinden itibaren haftanı 7 günü 24 saat sadece Anadolu Üniversitesi öğrencilerine değil tüm Eskişehir halkına hizmet vermeye devam edeceğini, gece 00:00-01:00 saatleri arasında kurum ikramı olarak çay, kahve ve çorba hizmeti sunduklarını anlattı. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, diğer hizmet ve faaliyetlerle ilgili olarak şunları belirtti;

40 YILLIK ALTYAPI YENİLENİYOR

“Kampüslerdeki tüm spor tesisleri yeniledi. Yüzme havuzu, halı saha, tenis kortları, kapalı spor salonları sadece öğrencilerin değil imkanlar dahilinde tüm Eskişehirlilerin hizmetine sunulmuştur. Her iki kampüste de mevcut altyapı hızla yenileniyor. Kampüslerin adeta şantiyeye döndü. Önümüzdeki 1-2 yıl içerisinde yaklaşık 40 yıllık altyapı tamamen yenilenmiş olacaktır. İki Eylül Kampüsüne yeni bir kongre merkezi yapılıyor. Proje Aralık 2015’de tamamlanacaktır. İki yıl içerisinde de yaklaşık 5 bin kişilik bir kongre merkezi tüm Eskişehir’in hizmetine girmiş olacaktır. Amacımız, şehrimizi kongre turizminin merkezi yapmak. Ayırca, Engelliler Araştırma Enstitüsü ve Dil ve Konuşma Bozuklukları Merkezi’nin kapasiteleri arttırılarak daha fazla engelli vatandaşımızın hizmet alması sağlandı. Açıköğretim faaliyetleri yurtdışında yaygınlaştırdık. Bu yıl Şumnu, Kırcaali, Üsküp, Kosova, Priştina, Tiran, Riyad ve Saraybosna’da yeni yurtdışı sınav merkezleri açılacağız.”

UYUYAN POTANSİYEL AKTİF HALE GETİRİLMELİ

Heyet üyeleri, bu çalışmalardan ötürü, kendisine teşekkür ederek Eskişehir’in çok daha iyi yerlere laik olduğunu, özellikle sanayide hamle yapan bu güzel şehre tüm kuruluşların, siyasilerin, odaların sahip çıkılması gerektiği anlatarak, “Kayseri, Konya ve Gaziantep şehirleri söz konusu olduğunda nasıl toplu hareket ediyorlarsa bizler de uyuyan bu potansiyelimizi artık aktif hale getirmemiz gerekiyor” diye vurgulandılar.
Kaynak: İHA