Filistinli Tutuklu Allan İçin Gösteri

İsrail'deki Araplar, yaklaşık iki aydır açlık grevi yapan ve önceki gün komaya girdiği açıklanan Filistinli tutuklu avukat Muhammed Allan için destek gösterisi düzenledi.

İsrail'in Yedioth Ahronoth gazetesinin internet sitesinde yer alan habere göre, ülkenin güneyindeki Askalan kentinde toplanan Araplar, önceki gün komaya giren Allan'ın, tutukluluk halini protesto etti.

Avukat Allan'ın İsrail makamlarınca tutukluluğuna tepki gösteren eylemciler, serbest bırakılmasını talep etti.

Öte yandan haberde bir grup Yahudinin de Allan karşıtı gösteri düzenlediği, tutukluluğunun devam etmesini istediği belirtildi.

İsrail polisinin gösteriye müdahale etmesi sonucu 5 Yahudinin gözaltına alındığı kaydedildi.

İsrail'deki bir hapishanede yaklaşık iki aydır açlık grevi yapan ve önceki gün komaya girerek solunum cihazına bağlandığı açıklanan Allan'a destek için bir süredir Gazze'de ve Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde gösteriler düzenleniyor.

Nablus kentinde yaşayan avukat Muhammed Allan (30), 16 Kasım 2014'te tutuklanmış, geçen temmuzda, İsrail makamlarının, zanlıları herhangi bir suçlama olmaksızın ve mahkemeye çıkarmadan cezaevinde tutmasına imkan veren "idari tutuklama" uygulamasını protesto amacıyla açlık grevine başladığını duyurmuştu.

İsrail parlamentosu Knesset, 30 Temmuz'da Filistinli tutuklu ve mahkumların "zorla beslenmesine" imkan tanıyan yasa tasarısını onaylamıştı.

Zorla besleme yasasının, Allan için uygulanması gündemde. Filistinliler ve uluslararası insan hakları örgütleri ise buna karşı çıkıyor.

Kaynak: AA